Novosti Sport Događanja

Bura 'orkanski' probija suparničke obrane i predvodi najbolje topnike 'premijerke': Sve smo radili po dogovoru, idemo dalje na Dubravu!

27.10.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice osigurali su sjajnu utakmicu protiv Karlovca te su uvjerljivom pobjedom ponovno zauzeli jednu od pozicija koja na kraju regularnog dijela sezone vodi u Ligu za prvaka, tamo gdje svojom kvalitetom i pripadaju.

U 35:24 'demontaži' Karlovčana ponovno je briljirao i predvodio Lucian Bura, ali je imao i sjajnu podršku svojih suigrača, od vratara Sladoljeva pa do kapetana Cekovića, Filipa Goričaneca, povratnika Laljeka i sjajne mlade domaće nade velikogoričkog rukometa Frana Tomašića, juniorskog reprezentativca Hrvatske.

“Pripremili smo se za utakmicu znajući da Karlovac nema neke šutere i da trebamo zgusnuti sredinu. Imaju dobrog pivota s kojim igrači dobro surađuju, sve smo radili po dogovoru, držali smo se toga i to se pokazalo već u prvom poluvremenu kad smo imali prednost od devet razlike," osvrnuo se Bura na prošli dvoboj i važno slavlje.

Neprikosnoveni PPD Zagreb je na vrhu Lige A sa svih sedam pobjeda, Gorica ima četiri pobjede i tri poraza, koliko i Karlovac i Dubrava, koja je ekipu Andrije Nikolića dobila na otvaranju sezone.

Ali, stiglo je vrijeme za revanš!

U subotu na domaćem parketu od 19 sati.

Dinamo kod Gorice igra od 17.05 sati pa ima dovoljno vremena da se nakon nogometa na Gradskom stadionu dođete ugrijati u obližnju dvoranu. Rukometaši pozivaju sve turopoljske ljubitelje sporta da i njima daju podršku u derbiju s Dubravom.

"Drugo poluvrijeme protiv Karlovca smo malo i griješili, ali to je bilo uigravanje za iduće utakmice. Idemo dalje na Dubravu,“ najavio je najbolji topnik Gorice, ali i najbolji strijelac Paket24 Premijer lige.

Ukupno je postigao 67 golova u sedam nastupa, što je gotovo deset po utakmici, uz fantastičan učinak od 70 posto. Vrhunski za jednog vanjskog igrača!

“Mogu samo čestitati svojim igračima na velikoj borbi, na velikom htijenju i želji i zaslužili su ovu pobjedu. Borili su se od prve do zadnje minute i još jednom im čestitam,“ pohvalio je svoje igrače trener Nikolić, koji je samo prije desetak dana doživio neugodan poraz u Umagu. Pronašao je način kako da 'razbudi' svoju momčad i da ju motivira i pripremi na najbolji mogući način za okršaj s Karlovčanima.

Utakmica s mladom, poletnom, razigranom i opasnom Dubravom bit će drugačija, očekuje se prava rukometna bitka, izjednačena i neizvjesna. No, Goričani su već puno puta pokazali kako su najbolji kada je najpotrebnije, pogotovo na svom parketu.

Uz podršku navijača nadaju se kako će bodovi i ovaj put ostati u Velikoj Gorici.

 

Podijeli