Novosti Sport Događanja

Mirniji blagdanski vikend na goričkim cestama: Policija utvrdila 18 prometnih prekršaja

02.11.2021. / Maja Peranić

Vikend akcija PP Velika Gorica provedena od 29. listopada do 1. studenog na velikogoričkim cestama pokazala je da je iza nas jedan mirniji blagdanski vikend. Policija je utvrdila 18 ciljanih prekršaja, a jedan je vozač isključen iz prometa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

-U nedjelju u 00,40 sati, muškarac starosti 27 godina upravljao je osobnim automobilom krećući se ulicom Stjepana Fabijančića Jape u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.45 iste ulice gdje utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 0.70 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg Isti nije recidivist, i isključen je iz prometa, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdan mu je Obavezni prekršajni nalog-izvijestila je policija.

Uz ovaj, policija je evidentirala još jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dok je za volanom uhvatila „vozača” bez položenog vozačkog ispita. Također je utvrđeno 8 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 12 prometna prekršaja.

Podijeli