Novosti Sport Događanja

Poznato koje su ceste u planu za uređenje za 2022. godinu, primjedbe i prijedloge možete dati i vi

02.11.2021. / Redakcija

Grad Velika Gorica u javno savjetovanje stavio je dva ključna dokumenta koja ukazuju koje će se prometnice i javne površine uređivati u sljedećoj godini. Radi se o Programima građenja i održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Velika Gorica za 2022. godinu na koje svoje primjedbe i prijedloge građani mogu dati do 19. studenoga putem obrazaca objavljenih na gradskim internetskim stranicama.

Mi smo zavirili u programe i izdvojili najzanimljivije projekte, a svakako građane najviše zanima koje će se ulice u sljedećoj godini obnoviti. Prvo smo zavirili u program građenja komunalne infrastrukture težak 33 milijuna kuna.

Za novi odvojak Ulice Andrije Kačića Miošića planira se 1,5 milijuna kuna, a produžetak Ulice Matije Gupca u Velikoj Gorici 2,7 milijuna kuna. U Velikoj Mlaki privatni investitor koji gradi stambeni kompleks izgradit će za 3 milijuna kuna vrijednu pristupnu prometnicu koja će prema propisima ući u vlasništvo Grada Velike Gorice.

Rekonstruirati i uredit će se ulica Podložnica s 3,8 milijuna kuna, a pet milijuna kuna predviđeno je za izgradnju ulice Petra Zrinskog u dijelu od Plepelićeve do Dobriline. Nešto manje od 2,7 milijuna kuna predviđeno je za završetak preostalog dijela Tesline ulice u Kurilovcu.

Javnu rasvjetu dobit će park uz Ulicu Matije Slatinskoga, a uredit će se i park ispred goričkog vodotornja. Nastavljaju se i ulaganja u gradska groblja, no nakon odrađene glavnine radova na groblju Kušanec za sljedeću godinu su planirana manja sredstva. Tako je za Kušanec predviđeno 1,1 milijuna kuna za uređenje oproštajne građevine te 2,9 milijuna kuna za dodatne prometne trake za skretanje na ovo groblje. U Ščitarjevo se pripremaju radovi vrijedni 265 tisuća kuna, u Šiljakovini preseljenje privremene oproštajne građevine s groblja u Kušancu, a proširenje groblja u Novom Čiču.

Biciklistička staza

Uz pomoć sredstava europskih fondova sljedeće godine će se izgraditi 5,6 milijuna kuna vrijedna biciklistička staza od V. Gorice do Starog Čiča uz Vukovinsko jezero dok biciklističke staze do Male Bune te Čiča i dalje su u statusu izrade projektne dokumentacije.

Za održavanje komunalne infrastrukture u sljedećoj godini planirana su sredstva u iznosu od 58 milijuna kuna od čega 33,5 milijuna kuna se odnosi na održavanje nerazvrstanih cesta dok je ostatak na održavanje javnih površina i rasvjete.

Od cesta planira se obnova kolnika u Velikoj Gorici uredit će se dio Zagrebačke ulice od Trga P. Krešimira IV do Kolarove ulice, zatim odvojak Ulice braće Radića (Sisačka - I.G. Kovačića) i Kolodvorska ulica (potez Zagrebačka - Ul. Lj. Posavskog). U Kobiliću će se urediti cesta prema ZTC-u V.Gorica, u Šiljakovini 500 metara ulice Franje Matkovića, zatim 700 metara prometnice Bukovčak – Vukomerić obilazak dok će se u Donjoj Lomnici urediti 600 metara Nove ceste u dijelu od Odranske do Duge ulice.

Dodajmo i da ova dva dokumenta ne sadrže planirane radove na prometnicama uključenim u projekt Aglomeracije već se te ceste grade iz sredstava toga EU projekta.

Podijeli