Novosti Sport Događanja

Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj!

02.11.2021. / Maja Peranić

Odlične vijesti stižu iz Šahovskog kluba Polet čiji su članovi na posljednjem turniru proglašeni najboljima u tri kategorije.

Na dva rapid turnira održana ove subote u Rijeci izvrsnost su ponovo pokazali mladi velikogorički šahisti. Najbolja igračica do 9 godina na kadetskom turniru do 16 godina je Maja Kos. Najbolji igrač do 12 godina na turniru do 20 godina je Ivan Horvat (11g). Za najboljega do 16 godina na tom jačem turniru proglašen je Nikola Kos(13g).

- Moglo je i bolje da Maja nije napravila pat i dobila pola boda više. Ivan je preokrenuo partiju protiv pobjednika turnira značajno u svoju korist i onda u cajtnotu poklonio mu kraljicu. No sreća je i njega dotakla kada mu je protivnik dao mat ali s drugim nepravilnim potezom. Nikola standardno odličan-poručili su iz Poleta.

Značaj tih pobjeda je u tome da je u Rijeci vjerojatno najteže pobijediti jer je to najjači grad šaha u Hrvatskoj, dodaju. Uz male zamjerke za organizaciju natjecanja, iz Šahovskog kluba Polet sretni su i ponosni na osvojena odličja.

Galerija slika

Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj! Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj! Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj! Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj! Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj! Šahisti Poleta najbolji u tri kategorije na turniru u najjačem šahovskom gradu u Hrvatskoj!

Podijeli