Novosti Sport Događanja

Lucija Turčić i Damjan Kvakan igrali finale 'Mastersa', Jan Markan u iduću sezonu kreće kao TOP 10 igrač HTS ljestvice

03.11.2021. / Damir Žbulj

Sjajni mladi i talentirani Lucija Turčić i Damjan Kvakan sudjelovali su u listopadu na završnom Mastersu, turniru najboljih juniorki i juniora Zagreba u kategoriji do 16 godina!

Na 'Mastersu' pravo nastupa imaju samo najboljih osam u svakoj dobnoj kategoriji, a Damjan i Lucija ne samo da su izborili nastup, nego su igrali i finale ovog važnog natjecanja.

Lucija i Damjan su odrasli zajedno, u velikogoričkom iTeamu su od svojih prvih teniskih koraka i ovo je za oboje veliki uspjeh na početku njihove ozbiljne, vjerujemo blistave, teniske karijere.

"Iznimna je čast sudjelovati na tom turniru i biti među osam igračica i igrača koji su kroz cijelu godinu postizali najbolje rezultate na turnirima Hrvatskog teniskog saveza. Već sam ulazak među osam, u izuzetno jakoj konkurenciji do 16 godina, sjajan je rezultat," javili su nam iz našeg teniskog kluba.

Još je značajnije što je Lucija do ovog uspjeha stigla sa samo 14 godina.

Veliki uspjeh ostvario je i Jan Markan, koji je stigao do polufinala jakog HTS turnira za dječake do 14 godina, koji je igrao na zagrebačkim Ponikvama.

"Ostvarenim posljednjim rezultatima već sada možemo sa sigurnošću reći kako će Markan narednu godinu započeti kao TOP 10 igrač na HTS ljestvici najboljih tenisača do 14 godina," posebno su naglasili iz velikogoričkog iTeama.

Željno iščekujemo neke nove njihove sjajne rezultate!

 

Podijeli