Novosti Sport Događanja

FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka

04.11.2021. / Petar Brnada

U naoko beskrajnom prostranstvu Vukovinskog polja iz dana u dan sve je veća gužva. Poslovna zona Meridian 16 svakodnevno dobiva nove kvadrate proizvodnih i skladišnih hala, a koliko su neki od projekata u tijeku impozantni najbolje dočarava ptičja perspektiva, to jest prizori koje donosimo u nastavku.

Na području zone, kako smo i pisali u ožujku ove godine, investitor Log Expert One započeo je gradnju logističkog centra ukupne bruto površine od oko 70.000 kvadratnih metara. O veličini centra u gradnji najbolje govori da se gradi na zemljištu veličine 160 tisuće kvadratnih metara, a sami objekti će biti površinom trostruko veći od susjednog logističko-distribucijskog centra Atlantic trade grupacije.

U predmetna dva objekta nalazit će se skladišni i uredski prostori namijenjeni zakupu, a centar bi u punom pogonu trebao biti već krajem ove godine.

Meridian 16 kao vrlo atraktivnu lokaciju prepoznala je i tvrtka cargo-partner Hrvatska koja ondje također krajem ove godine planira otvorenje novog logističkog centra.

Iz tvrtke su nam potvrdili da je lokacija centra planirana u sklopu poslovne zone Meridijan 16, istaknuvši kako se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Franjo Tuđman te je udaljena 20 minuta od centra grada uz izravnu vezu s autocestom A11.

Površina skladištenja predviđena je na 12.900 kvadratnih metara od kojih je 900 kvadratnih metara smještenih na mezaninu, a s novim centrom, kažu iz cargo-partnera, omogućit će kupcima potpunu i modernu uslugu skladištenja te integrirana logistička rješenja.

Podsjetimo, interes za kvalitetnim industrijskim i logističkim prostorima u poslovnoj zoni Meridian 16 nikada nije bio veći. Uz korisnike koji već godinama ondje posluju te one koji rade na ishođenju dozvola i uskoro kreću s gradnjom, u Vukovinsko polje useljava i tvrtka Bertol Metal.

U poslovnoj zoni grade novu zgrada koja će, kako kažu, biti novi dom njihove proizvodnje, ureda i modernog izložbenog prostora gdje ćete moći vidjeti sve njihove proizvode.

Stiže i In Time

Iz tvrtke URBANI PROSTOR d.o.o. za projektiranje i građenje, otkrili su da je u tijeku i projektiranje novog logističkog centra za In Time u poslovnoj zoni Meridian 16, koji će se graditi u 3 faze, a sadržavat će ukupno bruto površinu od 9000 m2.

Riječ je o tvrtki osnovanoj 1991. godine u Zagrebu koja je izrasla u jednu od vodećih kurirskih službi u Hrvatskoj. Ima 10 poslovnica, 160 djelatnika, 80 vozila te vlastito carinsko skladište i distributivni centar, s predstavništvima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Smjestit će se tik uz logističko-distribucijski centar Atlantic grupe. Njihov logistički centar sadržavat će ukupno 24 istovarna mjesta za velika dostavna vozila i 52 utovarna mjesta za manja dostavna vozila. Također u sklopu samog centra nalazit će se i suvremena sortirnica koji će skenirati, mjeriti i vagati zaprimljene pošiljke što će kao krajnji rezultat biti učinkovitije organizirani dostavni proces- otkrili su iz tvrtke URBANI PROSTOR d.o.o. koja ujedinjuje više poslovnih segmenata, projektiranje građevina visokogradnje, nadzor nad izgradnjom građevina, tehničko savjetovanje investitora i investiranje u stanogradnju i promet nekretninama.

Nema sumnje, u poslovnoj zoni u Vukovinskom polju sve je tijesnije, a vjerujemo da će se istom dinamikom ti pusti kvadrati trave i zemlje nastaviti popunjavati i u narednoj 2022. godini koja nam kuca na vrata. Svakako je to poželjna i dobra vijest za sve Velikogoričane i za naš grad jer kako smo i pisali dovršetkom izgradnje navedenih projekata, u zoni Meridian 16 biti će zaposleno oko 1500 ljudi, a nakon cjelokupnog dovršetka razvoja zone planirano je da će tu raditi i nekoliko tisuća ljudi.

U planu je stoga gradnja i dodatnih sadržaja u samoj zoni poput restorana, caffe bara, fitness centra itd., ali i gradnja dodatne infrastrukture, kao i uvođenje javnog gradskog prijevoza.

 

Foto: Urbani prostor

Galerija slika

FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka FOTO Sve veća gužva u Vukovinskom polju: Grandiozni logistički centar je pri kraju, stiže još jedna velika tvrtka

Podijeli