Novosti Sport Događanja

Odgojiteljice iz vrtića Ciciban i Lojtrica predstavile istraživački rad na Međunarodnom znanstvenom skupu

15.11.2021. / Maja Peranić

Dvije odgojiteljice velikogoričkih dječjih vrtića, Petra Gotal iz DV Lojtrica i Katarina Šeravić Lovrak iz DV Ciciban sudjelovale su na Međunarodnom-znanstveno stručnom skupu naziva „Promjene u RPOO u – RPOO kao promjena: odgoj i obrazovanje kao odgovor na novo normalno“. Riječ je o skupu koji se održao povodom 10. godina djelovanja OMEP-a, međunarodne, nevladine i neprofitne organizacija koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu, u Hrvatskoj.

Stručni skup je otvorila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brazak Stamać i dekan Učiteljskog fakulteta Zagreb Siniša Opić. Na ovom skupu sudjelovali su brojni domaći i inozemni stručnjaci koji se bave područjem ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (Adrijana Višnjić Jevtić s Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, Edita Rogulj Učiteljski fakultet u Zagrebu, Ivana Visković s Filozofskog fakulteta u Splitu, Pasi Sahlberg University of New South Wales, Australija, Alison Clark University of South-Eastern, Norveška i UCL Institute of Education Velika Britanija).



Pridružile su mu se i goričke odgojiteljice Petra Gotal mag.praesc. educ i doktorandica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu iz DV Lojtrica i Katarina Šeravić Lovrak mag.presc.educ. iz DV Ciciban predstavivši svoje istraživanje na temu „Zadovoljstvo roditelja provođenjem programa ranog usvajanja stranog jezika“ i tako dale svoj doprinos u odgojno obrazovnoj znanosti.

Inače, organizacija OMEP je osnovana 1948. godine, a u Hrvatskoj djeluje od 2011. te je primljena u članstvo Svjetske organizacije na Svjetskoj skupštini OMEP- a u Hong Kongu.

Galerija slika

Odgojiteljice iz vrtića Ciciban i Lojtrica predstavile istraživački rad na Međunarodnom znanstvenom skupu Odgojiteljice iz vrtića Ciciban i Lojtrica predstavile istraživački rad na Međunarodnom znanstvenom skupu Odgojiteljice iz vrtića Ciciban i Lojtrica predstavile istraživački rad na Međunarodnom znanstvenom skupu Odgojiteljice iz vrtića Ciciban i Lojtrica predstavile istraživački rad na Međunarodnom znanstvenom skupu Odgojiteljice iz vrtića Ciciban i Lojtrica predstavile istraživački rad na Međunarodnom znanstvenom skupu

Podijeli