Novosti Sport Događanja

Bikovi propustili zadnji napad za pobjedu u Zadru

15.11.2021. / Damir Žbulj

Veliku priliku propustili su košarkaši Gorice na gostovanju u Zadru kod aktualnog prvaka Hrvatske. Dobar dio utakmice su bili u vodstvu, u trećoj dionici imali su dvoznamenkastu prednost, a u završnici dvoboja i napad za pobjedu...

Međutim, Borna Kapusta nije ubacio i domaćin je slavio 82:81.

Nakon slabijeg otvaranja utakmice sjajno su Goričani izgledali u drugoj dionici, koju su dobili s 12 poena razlike te su na veliki predah otišli s 37:43 na semaforu.

Odlično su nastavili i u drugom poluvremenu, poveli 50:60 i onda stali, tri i pol minute prije kraja treće dionice.

Zadrani rade seriju 11:0 i s vodstvom ulaze u zadnjih deset minuta.

Nisu se Bikovi niti tada predali, ravnopravna borba vodila se sve do samog finiša ovog derbija desetog kola domaćeg prvenstva. Nešto manje od dvije minute  prije kraja Gorica ima 'plus pet', ali niti to nije bilo dovoljno.

Ključni trenutak bila je dalekometna trica Junakovića, poslije skoka u napadu Bursaća. Domaćin je tada uhvatio priključak, Uljarević je pola minute prije kraja bacio jednu loptu ravno u ruke Mavri, a Carter je realizirao kontru za minimalnu prednost.

Bože Radoš pozvao je minutu odmora, Gorica je odlučila pričekati zadnje sekunde za realizaciju, ali prodor i šut Kapuste nisu bili uspješni i ostalo je 82:81.

Šteta.

Imala je Gorica sve u svojim rukama i pobjeda nad aktualnim prvakom sigurno bi u potpunosti vratila izgubljeno samopouzdanje iznenadnim odlaskom Josipa Sesara.

Nema puno vremena za 'žalovanje', ali niti odmor i pripremu novog dvoboja, jer već u petak u Gradsku sportsku dvoranu dolaze Vrijednosnice Osijek.

Gorica je ovu utakmicu odigrala sa samo osam igrača, nakon odlaska Konjevića i Cvitkovića. Sokol i Miloloža u ovakvom okršaju nisu dobili niti sekunde.



Marko Baković bio je sjajan s 19 poena, dok je Uljarević dodao 16 koševa te po četiri skoka i asistencije. Dvoznamenkasti su bili još i Kalajžić i Cinac s 12 poena. Kalajžić je imao i pet asistencija i četiri uhvaćene lopte. Kapusta je upisao osam asistencija, ali je kapetan bio užasno šuterski raspoložen, ubacio je kroz obruč tek jednu loptu iz devet pokušaja, i možda je posljednji napad trebalo drugačije organizirati...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli