Novosti Sport Događanja

Gorica ima košarkaškog reprezentativca Hrvatske!

16.11.2021. / Damir Žbulj

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je širi popis kandidata za skorašnji početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Među 24 košarkaša je i Mate Kalajžić, koji je svojim partijama u dresu Gorice, u domaćem prvenstvu i Alpe Adria Cupu zaslužio biti u ovom odabranom društvu, dok Hrvatska ne može računati na svoje NBA igrače, poput Bogdanovića, Šarića i Zupca.

Na širem popisu su još i Roko Badžim – Szolnok, Darko Bajo – KK Split, Josip Batinić – KK Cedevita Junior, Danko Branković – KK Cibona, Filip Bundović – KK Cedevita Junor, Mateo Čolak – KK Široki, Dario Drežnjak – KK Zadar, Mateo Drežnjak – KK Cibona, Tomislav Gabrić – Elan Chalon, Lovro Gnjidić – KK Cibona, Mario Hezonja – UNICS Kazan, Antonio Jordano – KK Zadar, Filip Krušlin, Pavle Marčinković – KK Zadar, Marin Marić, Dominik Mavra – KK Zadar, Toni Perković – KK Split, Roko Prkačin – KK Cibona, Krešimir Radovčić – KK Cibona, Roko Rogić – Szolnok, Matej Rudan – Mega Vizura, Antonio Vranković – KK Cibona i Karlo Žganec – KK Split.

Prvi dvoboj Mršićeve izabranike čeka 25. studenog u Draženovom domu protiv Slovenije, a tri dana kasnije je na rasporedu gostovanje u Finskoj.

“Radi se o širem spisku koji ćemo skratiti nakon srijede i odigranog 11. kola HT Premijer lige. Naime, većina je igrača iz naše lige, a do tada će se iskristalizirati situacija s ozljedama i eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom,” pojasnio je Mršić.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se igraju u šest kvalifikacijskih ciklusa po dvije utakmice, podijeljenih u 1. i 2. krug, kao što je bio slučaj i s kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo. Sljedeći ciklusi su iduće godine u veljači, lipnju, kolovozu i studenom te u veljači 2023. godine.

Goričani su u ponedjeljak gostovali kod Zadra i malo im je nedostajalo da slave protiv aktualnog prvaka Hrvatske. Imali su Bikovi zadnji napad za pobjedu, ali Kapusta nije uspio pogoditi...

 


"Prvenstveno bih se htio zahvaliti igračima na jednoj vrhunskoj partiji, pridržavali su se svega što smo se dogovorili no jednostavno na kraju nije bilo dovoljno koncentracije u obrani, nismo pravilno zagrađivali čime su neke lopte otišle na Zadrovu stranu i to je presudilo. Zadar se u trećoj četvrtini vratio jer je imao veću energiju, ali mi smo također igrali dobro, vraćali smo se, utakmica je bila u egalu. Bilo je prostora i mislim da smo držali Zadar ‘na konopcima’ svih 40 minuta. Još jednom za kraj bih čestitao mojim momcima," komentirao je nakon utakmice trener Bože Radoš.

Karlo Uljarević bio je razočaran rezultatom, ali ponosan na svoje suigrače: "Mislim da je utakmica bila dobra, i teška za obje strane. Držali smo Zadar 39 minuta u neizvjesnosti, no na kraju pobjeda je ipak otišla na stranu Zadra. Tu su najveću ulogu odigrali neki skokovi u napadu i neki naši promašeni ziceri. Zadar je pokazao da je ipak razina više od nas. Ipak nismo se predali do samog kraja i na kraju je taj jedan poen odlučio susret. Čestitam Zadru na pobjedi i svojoj ekipi i treneru na borbi."

Gorica u 11. kolu HT Premijer lige dočekuje Vrijednosnice Osijek, u petak od 18 sati.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli