Novosti Sport Događanja

Čolina vjeruje u nastavak pobjedničkog niza U-21 reprezentacije: Ekipa je puna kvalitete i talenta

16.11.2021. / Damir Žbulj

Nakon pet uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mladu U-21 hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Austriji čeka novi izazov.

Jedan od standardnih prvotimaca kod izbornika Igora Bišćana je i Velikogoričanin David Čolina...

"Atmosfera je naravno fantastična, nakon pobjede protiv Estonije. U Riedu nas očekuje teška i 'tvrda' utakmica protiv kvalitetnog protivnika, aloi naravno da očekujem pobjedu," najavio je igrač splitskog Hajduka.

"Analizirali smo Austrijance, njihovi 'kiksevi' u dosadašnjim kvalifikacijama nama je mala olakotna okolnost, ali mi želimo sva tri boda i želimo nastaviti  prema prolasku grupe."

"Fantastično smo ušli u ovaj kvalifikacijski ciklus, želimo i šestu pobjedu u nizu. Puno nam je pomoglo što se već gotovo svi znamo od prije, ekipa je puna kvalitete i talenta."

"Puno nam to pomaže, najlakše je tada naći 'zajednički jezik'. Trebamo ostati fokusirani na ove kvalifikacije, treba prvo izboriti Euro, a onda ćemo vidjeti možemo li ponoviti ili čak nadmašiti uspjeh prošle generacije," zaključio je Čolina, koji je bio dio momčadi pod Bišćanovim vodstvom i na prošlom Europskom prvenstvu, kad je ostvaren povijesni uspjeh i izboren plasman u četvrtfinale.  

Junak prošle kvalifikacijske utakmice u Puli bio je Jurica Pršir, dečko iz Odranskog Obreža, veznjak Gorice, koji je namjestio jedan i zabio drugi gol u 2:0 slavlju nad Estonijom.



Cijelu utakmicu branio je vratar Gorice Dominik Kotarski, umjesto Pršira je ušao još jedan igrač turopoljskog prvoligaša. Šteta što zbog problema s ozljedom u hrvatskom dresu nismo gledali i Krešimira Krizmanića.


Dvoboj s Austrijom na rasporedu je od 20.30 sati, uz prijenos na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli