in

Ovog vikenda završno kolo u 4. HNL, JŽNL i 1. ŽNL

Meštrica najizgledniji jesenski prvak, Lomnici i Turopoljcu šanse minimalne, ostali u sredini ili na začelju tablica

Ovog vikenda spušta se zastor na tri od četiri prvenstva amaterskih nogometnih klubova što znači da se u 4. HNL Središte B, Jedinstvenoj i 1. županijskoj nogometnoj ligi igraju zadnja jesenska kola, dok je u 3. HNL Središte preostalo još jedno kolo koje će se odigrati u zadnjem vikendu mjeseca studenoga.

Rezultati klubova s turopoljskog područja, uključujući i Pokuplje i Posavinu, u dosadašnjem tijeku prvenstva bili su različiti i trenutno imamo samo jedan klub koji je na vrhu. To je Meštrica iz Gornje Lomnice, koja je trenutno vodeća u 1. županijskoj ligi.

U ostalim ligama nemamo lidera, ali u JŽNL imamo 3 kluba u vrhu tablice, Lomnicu kao 2., Turopoljac kao 3. i Ban Jelačić kao 5. ekipu poretka.

U 4. HNL Središte Zagreb B, Mraclin je u gornjem dijelu tablice, dok su Gradići na samom dnu, isto kao i Klas i Kupa u JŽNL, te Buna u 1. ŽNL Istok.

Trećeligaši Kurilovec i Lukavec s različitih pozicija gledaju prema nastavku prvenstva, Kurilovec kao 11. i Lukavec kao 14. na tablici.

A što naše klubove očekuje ovog vikenda? Krenimo već ustaljenim redom, od 3. HNL prema 1. ŽNL:

U 3. HNL Središte, Kurilovec dočekuje Trešnjevku, koja se smjestila nekoliko mjesta ispod Kurilovca i ima 8 bodova manje. Nakon osvojenog boda u Dugom Selu, vjerujem da trener Kurilovca, Senad Harambašić zna kako motivirati svoje igrače da tri boda ostanu u Kurilovcu.

I igrači Lukavca moći će gledati utakmicu u Kurilovcu u subotu, jer je njihov ogled protiv Trnja planiran za nedjelju ujutro, u 11.00 sati. Trnje je visoko pozicionirano, ima 25 bodova i kao domaćin prilično su uspješni. Volio bih da Lukavec osvoji bod(ove), ali mislim da je to jako teška misija.

U 4. HNL Središte Zagreb B, igra se posljednje kolo. Mraclin se malo stabilizirao i pobijedio Lekenik u prošlom kolu, a sada ide u goste Stupnjarima, koje dobro poznaju još iz vremena JŽNL. Mraclin ima puno bolje rezultate od Stupnika, ali to ne znači da će se Stupnikom prošetati. Ako žele uspjeh, morat će se dobro pomučiti. Vjerujem da su Mraclinci ipak u prednosti u ovoj utakmici.

Gradići su u prošlom kolu poraženi upravo od Stupnjara u Gradićima, a sad idu u goste Rugvici Savi 1976. Gradići do sada nisu uspjeli pobijediti u gostima, bilo bi lijepo kad bi to napravili upravo za kraj ovog dijela prvenstva, ali realno gledajući, teško će se taj scenarij odigrati.

Jedinstvena županijska liga također igra posljednje, 15. kolo. Lomnica i Turopoljac prate Naftaša sa dva odnosno tri boda zaostatka i teško je vjerovati da mogu prestići lidera, jer oba kluba gostuju, dok lider igra kod kuće. Evo parova:

Lomnica, koja je u pozitivnom nizu, koja je ostvarila rezultat od 11 utakmica bez poraza (kažu najstariji navijači Boema da je to povijesni rekord kluba!), gostuje u Jaski kod Jaske Vinogradara, koji je u prošlom kolu iznenadio Turopoljca u Kučama odigravši 2:2. No, ipak mislim da Lomnica na krilima ovog niza bez poraza ima priliku pobijediti Jastrebove na Centrali u Jaski i zadržati (barem) drugu poziciju na tablici tijekom zimske stanke.

Turopoljac iz Kuča gostuje kod Zrinskog u Farkaševcu. Pogled na tablicu govori mi da bi se Kučani trebali pjesmom vratiti s tog gostovanja, ali kad je Turopoljac u pitanju, ponekad je nezahvalno prognozirati njegove utakmice. Ipak, ako žele zadržati priključak za vrhom, nemaju puno izbora. Osim toga, Zrinski je odigrao utakmicu i u četvrtak, 18.11., pa bi i to mogla biti otežavajuća okolnost za domaćina.

Ban Jelačić ima dobar raspored i zadnja tri kola igra protiv ekipa iz donjeg dijela tablice. Nakon što je apsolvirao Kupu u gostima i Slogu u Vukovini, ove subote gostuje u Mičevcu, kod Klasa. Vjerujem da će Jelačić pobijediti, pa makar i “samo” sa 2:1.

Polet je odigrao dobru utakmicu protiv Naftaša, ali osvojio je samo bod. Nadam se da će to biti dovoljan motiv i za dobru utakmicu u Gornjoj Lomnici protiv Kupe. Pobjedom bi Polet zadržao priključak za vodećima, pa onda na proljeće pokušati i poboljšati plasman.

Već spomenuta Mladost iz Obrezine, isto nakon poraza od Zrinskog (0:5) u četvrtak, 18.11., mora na teško gostovanje u Ivanić-grad, kod lidera Naftaša. Naravno da bi bilo lijepo kad bi otkinuli koji bod vodećem Naftašu i tako pomogli Lomnici i Turopoljcu, ali koliko je realno očekivati takav rezultat Mladosti samo dva dana nakon utakmice u Farkaševcu, ostaje za vidjeti.

U 1. Županijskoj ligi Istok u ovom, zadnjem kolu igraju se dva međusobna susreta turopoljskih klubova. Vodeća Meštrica gostuje kod posljednjeplasirane Bune i bilo bi iznenađenje kad bi Meštrica izgubila. No, tako smo rekli i kad je Buna dočekivala Turopolje, pa je ipak Buna pobijedila. Vjerujem da su Skorin&Co izvukli pouke iz tog susreta i da će prići ozbiljno utakmici i ostati prvi na tablici i tijekom zimske stanke.

U Leknenom domaći Posavec dočekuje Turopolje, koje je nakon Bune u gostima, poraženo i kod kuće od Kloštra. Hoće li domaćin ili gosti biti bolji, vidjet ćemo u nedjelju kasno poslijepodne, ali ako gosti budu kompletni, trebali bi imati prednost.

Vatrogasac je uspio pobijediti Milku Trninu prošlom kolu, što ga je zadržalo na 3 boda zaostatka za vodećom Meštricom, a Gaj iz Gaja je upravo primjeren protivnik da se upišu nova tri boda i zadrži priključak za vodećima. Očito je Nino Matković pronašao dobitnu kombinaciju.

Dinamo Hidrel u Novom Čiču dočekuje Milku Trninu i bilo bi lijepo da nakon 4 poraza u nizu, napokon obraduje svoje navijače i završi jesenski dio prvenstva pobjedom. Vjerujem da su Dinamovci favoriti, iako će i ove subote nedostajati neki stožerni igrači…

Toliko o predviđanjima za ovaj vikend. Nadamo se da će vrijeme biti dobro, da neće biti ozljeda i grubosti, a neka pobijedi bolji.

Susreti turopoljskih klubova ovog vikenda:

3. HNL Središte, 16. kolo:

Kurilovec – Trešnjevka (subota, 20.11.2021., u 14:00)

Trnje – Lukavec (nedjelja, 21.11.2021., u 11:00)

4. HNL Središte Zagreb B, 15. kolo:

Stupnik – Mraclin (subota, 20.11.2021., u 14:00)

Rugvica Sava – Gradići (subota, 20.11.2021., u 14:00)

JŽNL, 15. kolo:

Zrinski – Turopoljac (subota, 20.11.2021., u 14:00)

Jaska Vinogradar – Lomnica (nedjelja, 21.11.2021., u 10:00)

Klas – Ban Jelačić (subota, 20.11.2021., u 14:00)

Kupa – Polet (nedjelja, 21.11.2021., u 14:00)

Naftaš – Mladost (subota, 20.11.2021., u 14:00)

1. ŽNL Istok, 13. kolo:

Buna – Meštrica (nedjelja, 21.11.2021., u 14:00)

Posavec – Turopolje (nedjelja, 21.11.2021., u 14:00)

Vatrogasac – Gaj (subota, 20.11.2021., u 14:00)

Dinamo Hidrel – Milka Trnina (subota, 20.11.2021., u 14:00)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever