Novosti Sport Događanja

Kalajžić: Pokazali smo da smo bolji za 20 razlike

20.11.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su šestu ovosezonsku pobjedu u HT Premijer ligi, nakon što su na domaćem parketu s 82:70 nadigrali Vrijednosnice Osijek, ekipu koja se natječe i u ABA 2 ligi.

Ključnom se pokazala treća dionica, koju su Bikovi dobili s nestvarnih 35:12 i to je bilo dovoljno za konačno slavlje. Gosti su dobili preostale tri četvrtine, u drugoj su imali i 'plus osam', na poluvremenu su vodili 40:44, ali najvažnije je da je na kraju bodove uzela Gorica.



Predvodio je Marko Baković s 19 poena i četiri skoka, dok su Kalajžić i Uljarević dodali po 13 koševa, uz šest, odnosno četiri asistencije. Borna Kapusta upisao je double-double učinak od deset asistencija i isto toliko poena, dok je dvoznamenkasti bio i Dino Cinac, koji je uz sedam skokova imao i deset koševa.

"Čestitam momcima na pobjedi. Loše smo otvorili utakmicu. Poslije smo se malo trgli i digli agresivnost u obrani i odmah pokazali da smo bolji od Osijeka za 20 razlike. Poslije smo opet malo popustili, uveli smo neke mlađe momke i super da smo ovo dobili, jer nam je trebala ova pobjeda," rekao je nakon susreta Mate Kalajžić.



Trener Bože Radoš imao je zamjerki: "Prvo poluvrijeme smo ušli laganije. Nismo imali energiju, možda nismo imali ni želju, jednostavno smo premekano ušli u utakmicu. Trebalo nam je cijelo poluvrijeme da se probudimo. Na poluvremenu smo detektirali greške, podigli timsku energiju i koheziju i ta jedna četvrtina koju smo dobili je bila dovoljna. Sigurno da je to i za dalje jedan segment na kojem moramo raditi, kako ne bismo igrali samo onoliko koliko nam treba nego da od početka uđemo u utakmicu 100 posto, kako nam se ne bi dešavale crne rupe u igri."

Slijedi reprezentativna pauza, Hrvatska kreće u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 25. studenog u Draženovom domu protiv Slovenije i tri dana kasnije kod Finske. Mate Kalajžić je na širem popisu izbornika Mršića pa ćemo vidjeti hoće li dobiti priliku i zaigrati za našu nacionalnu izabranu vrstu. Gorica je trenutno na četvrtoj poziciji, ali s tri utakmice više od Cedevite Junior. U idućem kolu, zakazanom za 4. prosinca, u Gradsku sportsku dvoranu stiže Šibenka.

 

 

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

Podijeli