Novosti Sport Događanja

Rezultati ankete: Goričani kao prioritete vide medicinski centar, asfaltiranje cesta, prometnu sigurnost…

23.11.2021. / Petar Brnada

U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za 2022. godinu koja je trajala od 8.11. do 14.11. 2021. sudjelovale su 363 osobe, priopćili su iz Grada, a prema rezultatima ankete Velikogoričani kao najvažniji projekt vide uređenje medicinskog centra, dok kao najvažnija područja proračunskog financiranja drže prometnu sigurnost i asfaltiranje prometnica.

-Osim prometne sigurnosti i asfaltiranja prometnica, sudionici ankete kao prioritetna područja vide i investicije i otvaranje novih radnih mjesta, javni prijevoz, zaštitu okoliša, gospodarenje otpadom, gradnju novih vrtića…-kažu iz Grada.

Što se tiče projekata i programa, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni sprečavanje ilegalnog odlaganja otpada, financiranje pomoćnika u nastavi, stipendije učenicima i studentima, potpore za novorođene i obitelji sa više djece, besplatne udžbenike… Kao što je i navedeno u samoj anketi, iako neki od navedenih projekata i programa nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu.

Ove godine građane se pitalo i za što bi povećali, a za što smanjili proračunska izdvajanja. Prijedlozi za povećanje prate odgovore na prethodna pitanja: zdravstvena skrb, prometna infrastruktura, škole i vrtići su područja za koja većina građana smatra da zaslužuju veća izdvajanja. Što se tiče smanjenja, građani su najčešće navodili financiranje udruga, vrhunski sport i samu javnu upravu.

Uz ponuđene odgovore, svi sudionici ankete mogli su sami navesti prijedloge za koje misle da su od važnosti za život u gradu.

Cjelovito izvješće sa svim rezultatima i prijedlozima možete otvoriti na POVEZNICI.

Podijeli