Novosti Sport Događanja

Testiranje na koronu od danas i u kontejneru kod Muzeja Turopolja

23.11.2021. / Maja Peranić

Novi punkt za testiranje na koronavirus otvoren je jutros u centru grada na lokaciji kod Muzeja Turopolja. Radi se o mobilnoj stanici za provođenje brzog antigenskog testiranja kojeg je u dogovoru s Gradom Velikom Goricom postavila Poliklinika Leder. Testiranja će se obavljati od ponedjeljka do subote od 7 do 15 sati te od 17 do 21 sat, kao i nedjeljom od 7 do 15 sati.

Zbog velikog pritiska i gužvi koje su se stvarale u prostorijama same Poliklinike Leder, koja je jedna od šest punktova za testiranja u cijeloj Velikoj Gorici, tim Poliklinike odlučio se za postavljanje kioska te pojedinačna testiranja, kako nam kažu, od danas provode isključivo na toj lokaciji.

-Krenuli smo s testiranjima na covid u našoj poliklinici no kako se bližila obveza covid potvrda i testiranja za djelatnike javnih i državnih službi upita je bilo sve više te kako smo bili jedna od tada samo tri lokacije za testiranje u gradu porastao je pritisak na našu Polikliniku. Stvarale su se velike gužve te smo shvatili da je potrebno organizirati bolju lokaciju za provođenje testiranja-objašnjava nam dr. Nikola Ivan Leder.



Kaže kako je najveća navala na testiranje ponedjeljkom, a u sat vremena obradi se do 15 pacijenata. Cijela procedura traje i zbog izdavanja R1 računa koje zaposlenici nose svome poslodavcu.

Zbog novonastale situacije u Poliklinici su zaposlili i nove djelatnike, a nova lokacija ispred Muzeja Turopolja, nada se dr. Leder, trebala bi olakšati i ubrzati provođenje testiranja i izdavanje nalaza. U suradnji s Gradom dobili su dozvolu za postavljanje kioska te im je omogućen pristup električnoj energiji.

-S testiranjem smo započeli danas i sve ide kako treba. Ako se i stvore gužve u udarnim terminima građani mogu pričekati u obližnjem kafiću i puno je jednostavnije kada su na zraku i u centru grada-ističe dr. Leder i dodaje kako će se termini testiranja zasad biti kako je određeno, no spremni su i na uvođenje novih ukoliko se pokaže potreba.

Pojedinačna testiranja od sad će se obavljati isključivo na novoj lokaciji, potvrdio nam je, dok za grupna postoji mogućnost dogovora o terminu, lokaciji te cijeni testa. Inače, cijena pojedinačnog antigenskog testa u Poliklinici Leder je 150 kuna te se za isto nije potrebno naručiti.

Podijeli