Novosti Sport Događanja

Ivan će vam pokazati 'Iran u prezentu': „Tirkizan je, a ne crn! Dajem protutežu negativnim percepcijama u zapadnim medijima“

23.11.2021. / Petar Brnada

U Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta 30. studenog održat će se putopisno predavanje i predstavljanje istoimene knjige „Iran u prezentu“ koje pred goričku publiku donosi Ivan Đogić.

Ivan Đogić od siječnja 2018. godine živi i radi u Iranu kao konzultant na razvojnim projektima u turizmu i kao privatni turistički vodič za strane posjetitelje. 

Predavanjem i knjigom “Iran u prezentu” vodi nas na putovanje po prošlosti i sadašnjosti zemlje u kojoj je našao ljubav i koju danas smatra svojim domom. 

Ivan kaže: “Želio sam objasniti da je Iran tirkizan, a ne crn, da je riječ o fascinantnom povijesnom i kulturološkom nasljeđu, koje s velikim ponosom i dostojanstvom Iranci svakodnevno nose. A htio sam dati i protutežu nekim ustaljenim negativnim percepcijama Irana u zapadnim medijima. Ili barem objasniti neka pravila da zapadni čitatelj shvati pozadinu priče...''

Mala zanimljivost – Ivana i njegovu Faribu u svojem filmu “Ljubav oko svijeta” predstavili su Anđela i Davor Rostuhar kao jednog od brojnih parova koji su na vlastitom primjeru pokazali što ljubav znači u različitim društvenim zajednicama.

Ulaz na predavanje koje će započeti u 19 sati je besplatan, ali ući možete samo uz predočenje COVID potvrde, istaknuli su iz POUVG-a.

Podijeli