in

Turopoljski klubovi u JŽNL

Lomnica, Jelačić i Turopoljac u vrhu, Polet u sredini, Mladost, Kupa i Klas na začelju

Završio je jesenski dio prvenstva u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi (JŽNL) u kojoj se natječe 7 (sedam) klubova iz okolice Velike Gorice, i to: Ban Jelačić (Vukovina), Lomnica (Donja Lomnica), Klas (Mičevec), Kupa (Pokupsko), Mladost (Obrezina), Polet (Buševec) i Turopoljac (Kuče). O rezultatima naših klubova donosimo nekoliko riječi u nastavku teksta, no prije toga samo da spomenemo da je jesenski prvak ekipa Naftaša iz Ivanić-grada, pa ćemo objaviti i kratak tekst o njima, dok ćemo sve ostale klubove samo spomenuti prema njihovim pozicijama na ljestvici JŽNL. 

Pa, krenimo redom, kako su klubovi plasirani:

  1. Naftaš 15 10 4 1 41:17 34

Dečki iz “Grada nafte”, ili kako se sami nazivaju “Oil Boysi”, ostvarili su značajnu prednost nad prvim pratiteljima, punih 5 bodova. Izgleda da je ekipa napokon stasala i da ozbiljno konkurira za naslov prvaka na kraju sezone. Početak nije bio baš iz snova, bod iz Bregane, pa poraz kod kuće od tada još moćnog Turopoljca u drugom kolu. Ali, nakon toga, pa sve do kraja više nisu osjetili gorčinu poraza. Bilo je tu 7 pobjeda u nizu i još tri neodlučena u gostima kod susjeda u Križu, te na “turopoljskoj turneji” u Vukovini i Buševcu. Trener Zlatko Koletić donio je ono nešto što je Naftašima nedostajalo u proteklim sezonama, a ne moramo posebno naglašavati da je infrastrukturno Naftaš daleko ispred ostalih klubova iz JŽNL. Osim toga, imaju najefikasniji napad i drugu najčvršću obranu, dok je Teo Brkić sa 14 pogodaka, drugi najbolji strijelac jeseni u JŽNL. U gostujućim utakmicama nisu doživjeli poraza i najbolji su gost, sa 16 osvojenih bodova. Zaključno se može reći da su potpuno zasluženo na prvoj poziciji!

  1. Lomnica 15 9 2 4 30:17 29

NK Lomnica 2021.

Onima koji pomno prate JŽNL još je u svježem sjećanju proljeće Boema, kada su igrali dosta slabo i osvojili svega 9 bodova, a trener je bio isti – Stjepan Deverić. A i početak jesenske polusezone sličio je više proljeću, ali to je očito bilo samo dok se Boemi nisu “zagrijali”. Naime, prva tri kola i tri poraza, od čega 2 na Makuni, nisu davali neke šanse Boemima. Ali, Štef Deverić nije bio toga mišljenja, već je strpljivo radio i gradio, što je rezultiralo sa nizom od 11 utakmica bez poraza, sve do zadnjeg kola i poraza u Jaski. Napad Boema postigao je 30 golova, a zajedno s Naftašem imaju drugu najčvršću obranu sa 17 primljenih pogodaka (od čega su čak 9 pogodaka primili u prva 3 kola!). Luka Mandura je četvrti strijelac lige ove jeseni, sa 12 postignutih pogodaka. Vjerujem da u Donjoj Lomnici pušu neki novi vjetrovi, a vjerojatno se kuju i neki ambiciozniji planovi za proljeće…

  1. Ban Jelačić 15 8 5 2 24:12 29

NK Ban Jelačić 2021.

Banovi iz Vukovine krenuli su u prvenstvo sa dvije utakmice kod kuće i neplaniranim porazom od Dinama iz Jakovlja u prvom kolu. Nakon toga vežu 5 utakmica bez poraza, sve do odlaska na Makunu, gdje ih pobjeđuju Boemi. Nakon toga opet niz od 8 utakmica bez poraza i za kraj tri pobjede u nizu. Dugo se vremena bili u pratnji klubova na vrhu, da bi u zadnjem kolu “iskočili” na treću poziciju. Zasluženo! Imaju daleko najčvršću obranu i primili su svega 12 (!?) golova, dok su strijelci dali duplo više nego je obrana primila, 24 pogotka. Zanimljivo je da su jedina ekipa u ligi koja je dala manje pogodaka nego je osvojila bodova, što potvrđuje pravilo da je za tri boda dovoljna pobjeda od samo 1:0! I ove sezone Stefan Rajić ih vodi strpljivo i predano, a igrači karakterno odrađuju svoje zadaće i mnogo su utakmica dobili u sam smiraj istih. Nemaju izrazitog strijelca na tablici najboljih, ali ionako je kod Stefana Rajića bitan kolektiv, a upravo to se i vidi kad igraju Banovi. Jedini nedostatak im je loš teren u Vukovini, ali to nije ni do igrača ni trenera, a teško da je i do Uprave. Banovi imaju najviše neriješenih utakmica (zajedno sa Breganom, Poletom i Jaskom), čak 5, od čega čak tri rezultatom 0:0, sva tri na gostovanjima.

  1. Turopoljac 15 8 4 3 35:18 28

NK Turopoljac 2021.

Nogometaše Turopoljca u treću sezonu u JŽNL poveo je trener Marko Pancirov, a dovedena su i određena igračka pojačanja. I krenulo je odlično – pet kola i pet pobjeda, a jedini su uspjeli poraziti jesenskog prvaka i to na njihovom Zelenjaku, u drugom kolu. Nakon poraza “bez ispaljenog metka” u susjednoj im Vukovini u 6. kolu, ipak su i dalje ostali na čelu tablice sve do zaključno 9. kola. U 10. kolu u Bregani gube utakmicu i prvo mjesto, da bi ih zadnja 4 kola dodatno spustila, sve do trenutne 4. pozicije. Tri neodlučena ishoda, od čega 2 kod kuće, kao i poraz u zadnjem kolu u Farkaševcu, smjestili su ih tu gdje su sada. Iako nisu deklarirali pohod na titulu, igračka imena su bila dovoljna da ih svi više-manje vide kao kandidata za prvaka. Sa 35 postignutih golova, napad im je treći (zajedno s Breganom) po efikasnosti, dok su sa 18 primljenih golova četvrta najčvršća obrana. Najveća pobjeda bila je protiv Strmca, 7:2, dok su svi porazi bili s golom razlike. Josip Mlinarić peti je strijelac jesenskog djela prvenstva sa 11 postignutih pogodaka. Na svom terenu u Knejama ove jeseni nisu doživjeli poraza.

     5. Bregana 15 7 5 3 35:20 26

     6. Vatrogasac 25 7 4 4 34:19 25

  1. Strmec 15 7 3 5 24:27 24

  1. Polet 15 6 5 4 29:23 23

Polet je na samom početku priprema deklarirao borbu za prvo mjesto kao svoj cilj, ali ipak nije sve išlo po planu. Novi/stari trener Mario Paviša preuzeo je Polet nakon odlaska Zorana Tomčića i krenuo je u prvenstvo dobro, sa dvije pobjede i neodlučenim. Poraz u Bedenici malo ih je usporio, pa onda još i u Bregani i Lomnici, tako da je zaostatak bio nekoliko bodova, a takav se odnos nastavio i do kraja. Iako ne igra svaku utakmicu u početnoj postavi, ipak puno posla odradi veteran Ivica Sučić, a bez obzira igra li Ivica Sučić ili ne, tu je nezaobilazni Mario Stuparić, pokretačka snaga Cipeka. Odlična “klapa”! Zanimljivo je da Polet nije osjetio gorčinu poraza na Zvrniku, a uz 3 pobjede upisao je čak 5 neriješenih, dok je u gostima ostvario 3 pobjede i 4 poraza. Malo je “usporio” Turopoljca i Naftaša u Buševcu, igrajući neriješeno s njima.

  1. Rakov Potok 6 4 5 32:31

  2. Dinamo 15 6 2 7 24:23 20

  3. Sloga 15 5 2 8 37:36 17

  4. Jaska Vinogradar 15 4 5 6 19:21 17

  1. Zrinski 15 5 2 8 30:33 17

  1. Mladost 15 5 2 8 27:33 17

NK Mladost 2021.

Četvrti klub sa 17 osvojenih bodova, također novak u ligi. Krenuli su dobro na klupi sa Romanom Župetićem, ali Žuta podmornica krenula je u dubine od 8. kola sa po dva poraza kod kuće i u gostima i čak 5 primljenih golova od Bregane u Obrezini. Druga petica u mreži “uhvaćena” je u Farkaševcu, u predzadnjem kolu. Problem je, izgleda na gostovanjima, jer od 17 osvojenih bodova čak 16 ih je osvojeno kod kuće, dok je u gostima osvojen samo jedan bod, tako da je Mladost kao gostujuća ekipa na predzadnjem mjestu. Sveukupno su postigli 27, a primili 33 pogotka.

  1. Kupa 15 0 3 2 6:43 3

NK Kupa 2021.

Prvak 1. županijske lige Istok iz sezone ranije očito se nije snašao niti pripremio za zahtjeve igranja u JŽNL. Ekipa je mlada, puna elana, ali nedostaje im iskustva. Klub nije dovodio nikakva pojačanja, oslanjajući se na svoj, domaći kadar. A ako tome dodamo i igranje “domaćih” utakmica u Donjoj Lomnici, na terenu Meštrice, stanje je još gore. Tri osvojena boda su: protiv Bregane u Meštrici jedan, te protiv Klasa i Dinama na gostovanjima po jedan. Svega 6 postignutih golova u 15 utakmica ne zrače optimizmom, a porazi poput 0:8 u Zdencima, 0:5 protiv Rakovog Potoka ili 0:6 od Sloge govore zašto je u rubrici primljenih golova upisana brojka 43. Ne znamo planove trenera Miroslava Lukinića, osim nade da će proljetni dio igrati na svom terenu u Pokupskom. Nadamo se da će im se ta želja ispuniti, a onda možda dođu i bolji rezultati.

  1. Klas 15 0 2 13 7:61 2

NK Klas 2021.

Klas je nastavio tamo gdje je prošle godine stao – na začelju ljestvice JŽNL. Iako je za trenera došao Josip Tadić, igračka križaljka nije bila popunjena prema zahtjevima lige, a velik dio igrača iz prošle sezone napustio je klub. Trebalo je, a izgleda da treba i još, vremena za uigravanje ekipe, ali i za njeno kvalitativno popunjavanje. Puno je bilo katastrofalnih rezultata, čak 1:9 protiv Sloge, 0:8 protiv Naftaša, po 0:6 protiv Vatrogasca i Bregane, pa 2:6 protiv Poleta, što dovoljno govori o stanju igrača i njihovoj fizičkoj i psihičkoj spremnosti. Ostaje samo poželjeti svima u i oko kluba da stave glave skupa i krenu u stvaranje nove ekipe.

Tako su igrali klubovi s našeg područja, članovi JŽNL. Nadajmo se da će proljeće biti uspješnije, da će netko od prva tri pratitelja uspjeti “skinuti” Naftaša s trona, kao i da će klubovi sa začelja, Kupa i Klas uspjeti u nastojanjima da izbjegnu relegaciju. Neće im biti lako.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever