Novosti Sport Događanja

Sudbina košarkaša Gorice više nije u njihovim rukama: Teško je igrati 'sedam protiv 12'

27.11.2021. / Damir Žbulj

Nakon što su prije nekoliko dana poraženi u Poljskoj s 20 poena razlike, košarkaši Gorice nisu se puno bolje proveli niti u 'revanšu' s ekipom MKS Dabrowe Gornicze.

Gosti su u Gradskoj sportskoj dvorani slavili s 98:77 te su osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu Alpe Adria Cupa. Bikovi se sada nadaju kako će Poljaci u posljednjem nastupu dobiti slovačku momčad Spišskih Rytiera i tako im omogućiti prolazak skupine ovog regionalnog natjecanja.

Bila je to utakmica puna uspona i padova na obje strane terena, međutim, MKS je iskoristio 'kratku' klupu Goričana te je u završnici do vrha napunio domaći koš.

Nakon odlaska trenera Sesara klub su napustili i Konjević i Cvitković, Kalajžić je na okupljanju hrvatske reprezentacije, a u posljednjim minutama zbog pet prekršaja teren su morali napustiti kapetan Kapusta i Majić pa je velika razlika u konačnici i očekivana.

"S našom skraćenom rotacijom dali smo sve što smo mogli. Malo smo lošije ušli u utakmicu, imali smo neke greške i nismo pogađali otvorene šuteve. Drugo poluvrijeme smo ušli puno agresivnije i odlučnije, zabili smo neke teške i otvorene šuteve. Došli smo na dva poena zaostatka, ali na kraju su nam dva igrača izašla zbog pet faulova. Možda je presudan bio umor, oni su na kraju pogađali, mi nismo i zasluženo su pobijedili. Idemo dalje, nove utakmice dolaze," komentirao je neugodan poraz Karlo Uljarević, koji je u ovom dvoboju upisao 18 poena.

Predvodili su Emil Savić s 19 poena i pet asistencija te Ante Mašić s 19 koševa i šest skokova.

"Opet smo imali jedno loše otvaranje. Do kraja prve četvrtine smo se uspjeli konsolidirati i vratiti u utakmicu. Jednostavno, cijelo vrijeme je bila neizvjesna igra, hvatali smo ih cijelo vrijeme i kada bismo ih sustigli na poen, dva razlike oni bi se odmah odvojili. Danas je presudila šira rotacija protivnika i nismo mogli energetski parirati tijekom svih 40 minuta. Sa sedam igrača je teško igrati protiv njih 12," smatra Bože Radoš, Sesarov nasljednik na klupi Goričana.

U pobjedničkim redovima istaknuo se Josip Sobin s 18 poena i pet skokova.

"Lijepo je doći igrati kući. Nisam sedam, osam godina igrao u Hrvatskoj. Dobro smo otvorili utakmicu, poslije smo malo pali, ali na kraju smo se opet digli u zadnjoj četvrtini i napravili prednost koju Gorica nije mogla stići. Čestitam našoj ekipi i sad se mi dalje pripremamo za poljsku ligu," poručio je bivši povremeni hrvatski reprezentativac.

Gorica se sada okreće hrvatskom prvenstvu, a nakon reprezentativne pauze u goste Bikovima iduće subote stiže Šibenka.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli