Novosti Sport Događanja

Novi spektakl na Gradskom stadionu protiv vodećeg Osijeka: Upoznati smo s njihovim i dobrim i lošim stranama

03.12.2021. / Damir Žbulj

Samo četiri dana su prošla od spektakularne utakmice s Istrom 1961 i prolaska Gorice u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, drugu sezonu u nizu, što je svakako respektabilan, fantastičan uspjeh.

Međutim, vremena za odmor i oporavak nije bilo previše, jer već u subotu od 13 sati na Gradskom stadionu igra se novi veliki okršaj. U goste stiže Osijek, vodeća ekipa na ljestvici HT Prve lige, koji je u dosadašnjih 16 odigranih kola upisalo deset pobjeda, četiri remija i samo dva poraza.

Goričane očekuje izuzetno težak posao, ali trener Krunoslav Rendulić vjeruje u svoju momčad. U najavi derbija još se jednom osvrnuo na dramatičnu partiju s Puljanima:

"Čestitam još jednom svojim igračima na dobroj igri i prolasku dalje. Energetski smo se dosta potrošili, nije novost da imamo nekih problema s ozljedama. No, ipak smo se malo osvježili, odmorili..."

"Upoznati smo sa svim dobrim i lošim stranama Osijeka, ali očekujem još jednu dobru partiju i pobjedu."

Osječani su u srijedu prošli sličnu 'kalvariju', jer su Slaven Belupo četvrtzavršnici Kupa izbacili također tek nakon izvođenja udaraca s bijele točke.

"Osijek spada među najteže suparnike, lideri su na tablici. Jako malo ti daju na terenu i to onda moraš iskoristiti. Primili su u gostima svega šest golova, imaju puno dobrih pojedinca, reprezentativaca. Momčad im vodi europski priznati trener i tu ne treba trošiti više riječi," dodao je strateg turopoljskog prvoligaša.

Nenad Bjelica na raspolaganju neće imati Petra Bočkaja, Karla Bartoleca, Ramona Miereza i Mihaela Žapera, dok su od ranije odsutni Adrian Leon Barišić, Ivica Ivušić i Ante Erceg.

"Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica, ali mi smo spremni. Ide nam na ruku to što su oni isto igrali produžetke u Kupu, ali dan kasnije. Međutim, imaju široki kadar i lakše će to nadomjestiti nego mi."

Plan za osvajanje bodova postoji...

"Uvijek imate ideju, ali nešto se pita i protivnika. Krenut ćemo od početka bez kalkulacija, po bodove," zaključio je Rendulić, koji pak u sastavu neće imati ozlijeđene Krizmanića, Sarića, Keite i Šrolera, dok Musa Muhammed odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Bjelica jako dobro zna kako u Velikoj Gorici neće lako uzeti bodove.

"Gorica ima trenera kojeg izuzetno poštujem, ostvaruje kvalitetne rezultate. Možda malo više osciliraju nego prošle sezone, ali ušli su u polufinale Hrvatskog kupa, u prvenstvu su ponovo oko pete, šeste pozicije i mislim da su na liniji onoga što su ostvarivali prošle sezone. Imaju kvalitetne pojedince, igraju kvalitetno, pokazali su karakter preokrenuvši utakmicu praktički u zadnjoj minuti. Radi se o ozbiljnoj momčadi kojoj se želimo suprotstaviti onako kako se suprotstavljamo svima, s visokim pritiskom, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti," poručio je osječki trener pa posebno istaknuo Kristijana Lovrića.

Očekivano.

"Izuzetno kvalitetan igrač kojem ne treba previše prostora da bi bio opasan. U ovom prvenstvu opasan je i u igri glavom što prije nije bio, da ne govorim o njegovim prekidima, udarcu izvan 16 metara… Treba ga duplirati, ne dozvoliti mu prostora, a vjerujem da svi igrači koji budu igrali po toj strani biti maksimalno odgovorni i da ćemo ga zaustaviti. Ali, Gorica nije samo Lovrić, no, on daje dodatnu vrijednost toj momčadi," zaključio je Bjelica.

Goričani su u posljednja tri prvenstvena nastupa osvojili sedam bodova, nakon slavlja kod Slaven Belupa, 'maglovitog' remija s Lokomotivom i pobjede kod Hrvatskog dragovoljca.

Na ljestvici su Goričani na petom mjestu s 25 osvojenih bodova, pet manje od Hajduka, koji ima i utakmicu manje.

U preostalim susretima 18. kola u subotu još Rijeka dočekuje Dragovoljac, u nedjelju je Lokomotiva domaćin Šibeniku, a igra se i najveći derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru. U ponedjeljak, Slaven Belupo gostuje u Puli.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli