Novosti Sport Događanja

Derbi s liderom: Pršir načeo Osječane pa izašao zbog ozljede, Gorica s igračem više uzela samo bod

04.12.2021. / Damir Žbulj

Prema prikazanom na travnjaku Gradskog stadiona ove sunčane subote nogometaši Gorice zaslužili puno više od 1:1 remija s Osijekom, vodećom ekipom HT Prve lige.

Krunoslav Rendulić u potpunosti je nadmudrio svog suparnika Nenada Bjelicu, Goričani su bili agilnija momčad, imali su više prilika, imali su više udaraca prema suparničkim vratima, dva puta su tresli okvir osječkog gola, posljednjih pola sata imali su i igrača više na terenu, ali pobjednički zgoditak nažalost nisu zabili...

 

Sve je počelo sjajno za domaće, koji su već u šestoj minuti došli do prednosti, nakon sjajne akcije koju je dugim i preciznim dodavanjem započeo Steenvoorden, dok je Kalik majstorski smirio loptu natrčalom Jurici Prširu, za njegov drugi ovosezonski gol.

Bijelo-plavi su odgovorili već u idućem napadu, ali je Dominik Kotarski još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih mladih vratara hrvatskog prvenstva i zašto je standardni U-21 reprezentativac. Lončar je bio najviši u skoku, pucao je u kut, ali čuvar mreže Gorice se iskazao vrhunskom intervencijom.

Ubrzo su krenuli i prvi problemi s ozljedama u ovom dvoboju, jer je poslije neopreznog, ali 'krvničkog' starta Hiroša stradao strijelac Pršir, što je nakon desetak minuta igre omelo planove trenera Rendulića. Hiroš je dobio tek žuti karton. 

Kasnije su zbog ozljeda igru napustili i Matar Dieye i Steenvoorden...

Upravo je senegalski napadač sredinom prvog dijela mogao usmjeriti ovaj dvoboj na stranu Gorice. Sjurio se prema Malenici i umjesto da je uposlio usamljenog Kalika on se odlučio 'proslaviti', još jednim u nizu njegovih ovosezonskih promašaja.

Umjesto Matara u igru je ušao Caio da Cruz, koji je prije nekoliko dana u slavlju u četvrtfinalu Kupa upisao službeni debi, a sada je dobio priliku i u prvom prvenstvenom dvoboju. Imao je i 19-godišnji Brazilac nekoliko sjajnih prilika, pogodio je u nastavku i vratnicu, ali je pokazao kako ima veliki potencijal i kako nije slučajno najbolji strijelac juniorske Prve HNL.

U ostaku prvog dijela još jednu dobru intervenciju upisao je Kotarski, poslije odličnog pokušaja Brleka, dok se Steenvoorden u 44. minuti pobrinuo da Mirlind Daku ne uputi opasan udarac u izglednoj situaciji u domaćem kaznenom prostoru.

I kad se samo čekao zvižduk suca Pečarića za odlazak na predah, Hiroš je leđima okrenut goričkom loptu primio loptu na petercu i efektno je poentirao petom, prevarivši i čuvara Doku i nemoćnog Kotarskog.

Nastavak je u potpunosti pripao Gorici, a domaći su bili bolji i dok nisu imali igrača više na terenu, kad je pola sata prije kraja Kleinheisler zaslužio drugu javnu opomenu. Osijek je u ovom dvoboju bio ekstremno grub te nije pokazao da ima kvalitetu za osvajanje naslova prvaka, iako je trenutno lider na ljestvici.

Goričani su u finišu dvoboja prijetili, Lovrić je prvo pogodio okvir gola pa je fantastičnim škaricama natjerao Malenicu na još jednu intervenciju, ali Osijek je ipak sačuvao svoju mrežu i sačuvao vrijedan bod.

Istina, mogao je Mario Jurčević u 67. minuti svladati Kotarskog, ali je njegov 'zicer' otišao iznad grede. Bila bi to zaista istinska sportska nepravda da su se gosti u Slavoniju vratili s punim plijenom. 

Nakon ovakvog ishoda Goričani su ostali na petoj poziciji s 26 osvojenih bodova, četiri više od Lokomotive, koja ima i utakmicu manje. U idućem kolu Rendulić i njegova družina gostuju kod Rijeke. 

 

 

HNK GORICA: Kotarski - Steenvoorden (Fruk 72'), Šimunović, Jovičić - Doka, Kalik, Babec, Pršir (Suk 13'), Mitrović - Lovrić, Matar (Cruz 29'). Trener Krunoslav Rendulić.

NK OSIJEK: Malenica - Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević (Čeberko 90) - Brlek (Bralić 78'), Nejašmić, Jugović (Pilj 90') - Kleinheisler, Hiroš ( Fiolić 65') - Dauk. Trener Nenad Bjelica.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

 

 

Podijeli