Novosti Sport Događanja

Košarkaši u nastavku deklasirali Šibenku: Sve je došlo iz dobre obrane

05.12.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice vratili su se na pobjedničke staze, nakon dva uzastopna poraza u Alpe Adria Cupu. U Gradsku sportsku dvoranu stigla je Šibenka, a Bikovi su ponovno pokazali kako spadaju u gornji dom hrvatske košarke.

Gosti iz Draženovog grada bili su ravnopravan suparnik i u prvom poluvremenu i početkom nastavka, imali su u tom razdoblju i rezultatsku prednost, ali su nakon toga Goričani ubačajima Bakovića, Uljarevića i Kalajžića usmjerili dvoboj na svoju stranu.

U finišu treće dionice domaći košarkaši odlaze na dvoznamenkastu prednost, a pred kraj dvoboja na semaforu je ogromnih 'plus 26'. Šibenka je tek 'ušminkala' konačni ishod na 93:71.

U redovima Gorice večeras je najefikasniji bio Borna Kapusta s 21 poenom i devet asistencija. Karlo Uljarević zaustavio se na 17 koševa, a njemu uz bok bili su Mate Kalajžić i Marko Baković sa 16 poena.

"Prvo bih čestitao svojim suigračima, odigrali smo odličnu utakmicu, naročito u drugom poluvremenu. U početku smo se malo tražili, primili smo dosta koševa, ali digli smo energiju u drugom poluvremenu. Sve je došlo iz dobre obrane, počeli smo pogađati šuteve i zasluženo smo pobijedili,” komentirao je nakon slavlja kapetan Kapusta.



Strateg Gorice Bože Radoš mogao je biti zadovoljan partijom svojih igrača: "Prije svega čestitam dečkima što su kvalitetno odradili ovaj tjedan. Bili su maksimalno fokusirani na treninzima i to se prenijelo sada na teren. U prvom smo poluvremenu imali problema s njihovim napadačkim skokom i jednostavno smo ulazili u njihov ritam. Nismo imali kontinuitet u napadu, stalno je falio taj prodor-pas. Isto tako malo smo naivno izlazili na neke igrače za koje smo se dogovorili da ćemo malo više riskirati. Drugo poluvrijeme smo se skupili i dignuli nivo agresivnosti u obrani te smo odigrali do kraja jednu mušku utakmicu. Još jednom čestitam mojim momcima. Čestitke i Šibenki, pogotovo na igri u prvom poluvremenu. Borili su se koliko su mogli, ali ipak su imali težak raspored u proteklom periodu."

Upravo će Šibenka biti protivnik Gorici i u osmini finala hrvatskog Kupa Krešimira Ćosića, u dvoboju koji će odrediti sudionika završnog Final 8 turnira.

Bikovi već u srijedu imaju novi prvenstveni izazov, na gostovanju u Sinju kod Alkara, koji je u subotu senzacionalno svladao Cibonu, a upravo će Vukovi u petak gostovati u Velikoj Gorici. 

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli