Novosti Sport Događanja

Rendulić se žali na realizaciju: Imamo peh...

05.12.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su 'samo' 1:1 s vodećim Osijekom. Odigrali su jako dobru utakmicu, poveli su u ranoj fazi dvoboja pogotkom Jurice Pršira, koji je ubrzo nakon toga morao napustiti teren zbog krvničkog starta Hiroša...

Gosti su izjednačili spretnim i lukavim pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali su posljednjih pola sata igrali s igračem manje pa mogu biti i zadovoljni što su u Velikoj Gorici uzeli bod.

"Moram prije svega čestitati igračima na dobroj igri. Imamo ove sezone neki peh da ne možemo zabiti niti s linije i zato po meni imamo četiri, pet bodova minimalno manje," naglasio je nakon utakmice trener Gorice Krunoslav Rendulić.

"Raduje dobra igra, čestitam igračima i na borbi i na htijenju i jednostavno smo do zadnje minute bili ustrajni..."

"Možda ostaje žal za onom Matarovom šansom, ali ne znam je li bilo zaleđe."

Rendulića brine realizacija, ali je neshvatljivo zašto mu je Matar Dieye najčešća prva napadačka opcija, jer ovaj senegalski 'napadač' jednostavno nije adekvatno rješenje za goričke prvenstvene ambicije.

"Drugo poluvrijeme smo bili dominantniji, pomogao nam je u tome i crveni karton igrača Osijeka. Ostaje žal što nismo te prilike iskoristili. Imali su i oni dvije kontre, imali smo sreće da i oni nisu poentirali. Na kraju ipak moramo biti zadovoljni."

"Sad ćemo se odmoriti, oporaviti, imali smo u prvom poluvremenu dvije neplanirane izmjene. ostaje nam da se regeneriramo i da se spremimo za idućeg protivnika, koji će biti izazovan," razmišljao Rendulić već i o gostovanju na Rujevici kod Rijeke.

"Nadam se kako ćemo popraviti realizaciju..."

"Jer, da smo samo dio svih tih prilika ove sezone realizirali, neću pretjerati kad kaže da bismo bili drugi, treći na ljestvici."

U nedostatku Keite, Krizmanića i Muse trener Gorice morao je u posljednju liniju staviti tri stopera pa su zajedno zaigrali Steenvoorden, Šimunović i Jovičić. Pokazalo se to kao solidno rješenje...

"Imali smo problema s bekovima, a imamo tri dobra stopera i to je sigurno jedno od rješenja i za budućnost."

Prvoligaška sezona je točno na svojoj polovici, a Gorica je na petoj poziciji s 26 osvojenih bodova. U 18 utakmica ostvareno je sedam pobjeda, pet remija i šest poraza.

"Mislim da možemo biti zadovoljni, ali nas je realizacija koštala nekih bodova. Pokazali smo da možemo igrati s ekipama koje su ispred nas na tablici. Moramo biti zadovoljni prolaskom u polufinale Kupa, a ostaju nam još dvije utakmice ove godine i idemo pokušati uzeti što više bodova," zaključio je Rendulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli