Novosti Sport Događanja

Polufinale Kupa s Hajdukom: Dambrauskas i Nikoličius na Poljudu čekaju 'svoju' Goricu, Črnko se nada iznenađenju

06.12.2021. / Damir Žbulj

Ždrijebom je odlučeno kako će Gorica u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrati protiv Hajduka, 2. ožujka na splitskom Poljudu, stadionu koji će ove sezone biti i domaćin velikog finala i borbe za trofej.

Nadamo se kako će tamo iduće godine biti turopoljski prvoligaš, koji je prošle sezone zaustavljen u poluzavršnici kod zagrebačkog Dinama.

Hajduk je trenutno u sjajnoj formi, u nedjelju su golovima Livaje i Sahitija slavili upravo na Maksimiru.

'Preporod' Hajduka počeo je početkom ove godine, dolaskom sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, koji je zaslužan i za prvoligaški uzlet Gorice, dok je surađivao s Nenadom Črnkom.

No, još je važniji i nedavno dolazak na Poljud bivšeg trenera Gorice, Valdasa Dambrauskasa, također Litavca, koji je u kratkom vremenu posložio momčad i koja već ove sezone ima šampionske ambicije, ali i ambicije osvajanja trofeja u Kupu.

Gorica je s Hajdukom igrala u osmini finala Kupa 2019. godine, kad je golovima Lovrića i Suka izborila prolazak, pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

Za vrijeme trenera Jakirovića Goričani su upisali povijesnu prvoligašku pobjedu na Poljudu, u kolovozu 2018. godine, golovima Miye i Zwolinskog.

No, upravo je težak 6:0 poraz u Splitu 'presudio' Jakiroviću i omogućio dolazak Dambrauskasa u Goricu.

Gorica je Hajduk u Kupu eliminirala i prošle sezone, u četvrtzavršnici odigranoj u ožujku ove godine, a za uvjerljivo 3:0 slavlje zaslužni su bili dvostruki strijelac Lovrić i Nimely. Trener je bio Siniša Oreščanin.

Ulaskom Gorice u elitno društvo odigrano je 14 međusobnih okršaja u HT Prvoj ligi, šest je pobjeda turopoljskog prvoligaša, četiri Hajduka, a četiri susreta završila su neodlučeno, baš kao i posljednje gostovanje na Poljudu.

"Nama je u ovom trenutku sigurno bilo svejedno s kim igramo. Gorica je po rejtingu autsajder u Kupu, ali imao dobre rezultate. Priželjkivao sam možda Hajduk u Velikoj Gorici, no, igrat ćemo u Splitu. Bit će teško i moramo biti na 100 posto da napravimo iznenađenje. Dva puta smo ih izbacili već, ove sezone igramo puno bolje na gostovanjima i mislim da ovo i nije neki minus. Mislim da nam je možda i plus. Kup je natjecanje u kojem ima uvijek iznenađenja pa zašto mi ne bismo iznenadili Hajduk," poručio je čelnik Gorice Nenad Črnko nakon ždrijeba.

Polufinale ovosezonskog Kupa na rasporedu je 2. ožujka u Splitu.

U drugoj utakmici sastaju se Rijeka i Osijek.

Podijeli