Novosti Sport Događanja

Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora

07.12.2021. / Petar Brnada

U novouređenom Spomen-parku u Velikoj Buni proteklog tjedna upriličen je susret i radni sastanak čelništva Udruge pripadnika 153. brigade HV sa ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola sa područja Velike Gorice, Kravarskog i Pokupskog, sa pročelnikom iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice, Nevenom Topolnjakom, te savjetnicom Zrinkom Ruševljanin.

Teme susreta bili su dogovori o načinu posjeta učenika osnovnih škola Spomen parku 153. brigade, tijekom školske godine te podjela Zahvalnica učenicima za najbolje literarne i likovne radove.

Susret je otvorio pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport grada Velike Gorice, Neven Topolnjak pozdravivši sve nazočne i izrazivši zadovoljstvo da imamo ovako prikladan objekt za učenje o Domovinskom ratu koji je u proteklom razdoblju na inicijativu Udruge pripadnika 153. brigade izgradio Grad Velika Gorica, a sastanku su nazočile ravnateljice osnovnih škola Štefica Facko Vrban, Snježana Ruklić, Sanja Povoljnjak, Zrinka Šućur, v.d. ravnateljice Melita Dević i tajnica Jasminka Radočaj, te ravnatelji Mario Ivić, Davor Vidović, Stjepan Maravić i Nikola Tonković.

Predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV, Ivan Zagorac, na sastanku je još jedanput podsjetio na važne ciljeve Udruge, a to su čuvanje sjećanja na Domovinski rat i velikogoričku 153. brigadu HV, njezin ratni put, te sjećanje na sve poginule pripadnike brigade.

U svom djelovanju Udruga je do sada ostvarila odlučnu suradnju sa osnovnim školama koje su redovito sudjelovale na obljetnicama udruge, a Zagorac je istaknuo želju da se to još proširi redovnim obilascima svih učenika i učitelja osnovnih škola iz Velike Gorice, te iz Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, Spomen parka 153. brigade gdje učenici mogu naučiti puno o počecima Domovinskog rata, ali i o ratnom putu 153. brigade koja je tijekom Domovinskog rata sudjelovala na mnogim bojištima od istoka do krajnjeg juga Hrvatske.

Odabrani najbolji radovi

Počasni predsjednik Ivan Mišerić podsjetio je nazočne o važnim detaljima iz ratnog puta 153. brigade, ali i o razlozima osnivanja Udruge, te o ideji i izgradnji Spomen parka 153. brigade Hrvatske vojske kroz posljednjih 15 godina.

Nazočnima je opisao što sve posjetitelji mogu vidjeti u Spomen parku, od svih 14 eksponata u vanjskog postavu pa sve do fotografija, karata i trofejnog osobnog naoružanja koji su izloženi u Spomen domu.

Do 1. listopada ove godine na Natječaj za literarne i likovne radove učenika na temu „153. brigade HV“ pristiglo je 19 radova te su od njih izabrani najbolji.

To su radovi učenika:

 

-Mihaela Cvetnić (literarni rad) – Osnovna škola Vukovina

-Pia Kos (likovni rad) – Osnovna škola Vukovina

-Jana Đuretić (likovni rad) – Osnovna škola Jurja Habdelića

-Luka Rajković (literarni rad) – Osnovna škola Jurja Habdelića

-Paula Kušan (likovni rad) – Osnovna škola Novo Čiče

-Lorena Rinčić (likovni rad) - Osnovna škola Eugena Kumičića

-Tena Bošnjak (likovni rad) - Osnovna škola Nikole Hribara

-Mihaela Šebek (literarni rad) - Osnovna škola Nikole Hribara

-Luka Lučić (maketa zrakoplova) - Osnovna škola Nikole Hribara

Ravnatelji su ime učenika preuzeli zahvalnice i prigodni poklon.

-Zahvaljujemo svim učenicima i njihovima učiteljima na sudjelovanju u našem natječaju- naglasio je Počasni predsjednik Ivan Mišerić na kraju svog obraćanja.

Galerija slika

Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora Izabrani najbolji literarni i likovni radovi učenika na temu 153. brigade HV, poznata imena mladih autora

Podijeli