Novosti Sport Događanja

Pobjeda za Doru i Kraljice šoka u karanteni: Cure, ovo smo odradile za vas!

09.12.2021. / Damir Žbulj

Hrvatske rukometašice pobijedile su Argentinu na početku glavne skupine Svjetskog prvenstva! Kraljice šoka slavile su na kraju s uvjerljivih 28:22 te su zadržale teorijske šanse da izbore četvrtfinale.

Iako bez naše Velikogoričanke Dore Krsnik, bez Ćamile Mičijević i Ivane Dežić, koje su zbog pozitivnog testa na koronavirus završile u izolaciji te neće moći pomoći svojim suigračicama u nastavku natjecanja u španjolskoj Torrevieji.

"Drage naše cure u karanteni, šaljemo vam jedan predivan osmijeh. Nadam se da ste uživale gledajući ovu našu utakmicu. Mi smo to malo zakomplicirale radi vas, da vam bude zanimljivije. Cure, ovo smo odradile za vas, šaljemo vam veliki poljubac i puno pozdrava," zajedničkim snagama, a u ime cijele hrvatske ženske rukometne reprezentacije," poručile su kapetanica Katarina Ježić i Valentina Blažević.

Dora. Ćamila i Ivana su u izolaciji u Castellonu, osjećaju se dobro, nemaju težih simptoma i nadamo se kako će se brzo vratiti u puni pogon. 

Hrvatice su 'slomile' Argentinu u završnici dvoboja, kad su serijom 9:1 stigle do preokreta i vrijednih bodova.

Sve djevojke borile su se kao lavice! Tea Pijević je skupila 13 obrana, sjajna Stela koja je postigla osam pogodaka, fantastične su bile Katarina Ježić (4/4) i Ana Debelić (3/3), koje su i ozlijeđene dale veliki obol ovom slavlju. A što tek reći za 18-godišnju Laru Burić koja je ušla u posljednjih 15-tak minuta i postigla tri pogotka, uz samo jedan promašaj. Ivana Kapitanović je 'skinula' dva sedmerca u ključnim trenucima utakmice...

U petak je na rasporedu veliki okršaj sa Španjolkama, a u nedjelju Hrvatska igra protiv Austrije.
 

 

Podijeli