Novosti Sport Događanja

Cibona dolazi na okršaj s Bikovima: Sigurno nećemo izaći na teren s bijelom zastavom, pozivamo navijače da nas podrže

10.12.2021. / Damir Žbulj

Košarkaše Gorice večeras od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani čeka novi veliki izazov. U goste stiže zagrebačka Cibona, koja je prije nekoliko dana izgubila od sinjskog Alkara, ali i uvjerljivo nadigrala Split.

Bikovi su baš u Sinju bili sigurni u srijedu i teško je prognozirati u kakvom će stanju ekipa Bože Radoša biti samo 48 sati kasnije, bez previše vremena za odmor i oporavak.

"Nismo imali vremena za slavlje, jer nas već očekuje dvoboj s Cibonom. Ovo je naša treća utakmica u šest dana, ali i Cibona je u sličnom ritmu i sigurno je da će energetska izdržljivost i koncentracija u fazi umora biti važni čimbenici. Ako pogledamo sastave na papiru i širinu rostera sigurno da je Cibona favorit u ovom susretu, ali Alkar je pokazao kako se i Cibonu može iznenaditi. Mi sigurno nećemo izaći s bijelom zastavom, pogotovo ne na domaćem terenu. Pozvao bih sve koji su u prilici da dođu i da nas podrže od 18 sati," najavio je strateg Gorice, koja u hrvatskom prvenstvu ima tri pobjede u nizu.

Cibona ima izuzetno talentiranu ekipu u kojoj je i nekoliko hrvatskih reprezentativaca, poput Prkačina, Gnjidića, Brankovića i Drežnjaka, a od ove sezone dres Vukova nosi i bivši kapetan Gorice Ivan Majcunić.

"I oni su imali utakmicu u srijedu pa nam je s te strane isto jednima i drugima. Moramo se maksimalno spremiti i odigrati što je moguće bolju  utakmicu. Svakako ćemo im probati uzvratiti za poraz u prvom dijelu prvenstva," istaknuo je Marko Baković, jedan od važnijih pojedinaca Gorice ove sezone.

"Ekipa Gorice svakako ima kvalitetu i može odigrati dobro. Posebno su opasni na domaćem terenu, promijenili su i trenera, ali to nije utjecalo previše na njihovu igru. Bit će potrebno puno truda, koncentracije i pripreme da odigramo utakmicu onako kako mi želimo. Unatoč tome što smo imali samo jedan dan za pripremu nadam se da ćemo biti na pravoj razini," poručio je trener gostiju Vladimir Jovanović.

"Igrali smo već s Goricom pa znamo koje su njihove prednosti, a što nedostaci. Uz pravi pristup kao protiv Splita i dovoljno koncentracije možemo se nadati dobrom rezultatu," dodao je Mateo Drežnjak.  

Prvi ovosezonski međusobni okršaj otišao je na stanu Cibone.

Vrijeme je za uzvrat!

Ulaz u Gradsku sportsku dvoranu dozvoljen je s važećom EU COVID potvrdom te uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.





Podijeli