Novosti Sport Događanja

FOTO Betlehemsko svjetlo mira Turopoljski skauti donijeli u Veliku Goricu

13.12.2021. / Petar Brnada

Betlehemsko svjetlo u kome ogledamo poruku života Isusa Krista, upaljeno na mjestu njegova rođenja u Betlehemu, članovi Turopoljske udruge skauta Tur donijeli su u Veliku Goricu!

Svjetlo je iz Zagrebačke katedrale stiglo u nedjelju u 18:30 sati u župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije. Danas, na dan svete Lucije, Turovci će ga donijeti turopoljskim plemenitašima na Lucijsko spravišće POT-a, a do Božića i u brojne župne crkve na području grada.

Svi Velikogoričani koji će tih dana, kao i predstojećih dana do Božića dolaziti na svete mise u župnim crkvama, mogu sa sobom ponijeti svijeću ili lampion te ga pripaliti na plamenu Betlehemskog svjetla. Tako imaju priliku svoj dom ugrijati toplinom poruke Betlehemskog svjetla.

U prvu nedjelju Došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem i pali svjetlo mira u Špilji Isusova rođenja te ga donosi u Beč. Potom tamo svjetlo preuzimaju izviđači iz cijelog svijeta pa tako i Hrvatske i odnose ga u svoje države, gradove, ustanove, vjerske institucije, domove te se tako ono širi svijetom.

Galerija slika

FOTO Betlehemsko svjetlo mira Turopoljski skauti donijeli u Veliku Goricu FOTO Betlehemsko svjetlo mira Turopoljski skauti donijeli u Veliku Goricu FOTO Betlehemsko svjetlo mira Turopoljski skauti donijeli u Veliku Goricu

Podijeli