FOTO: “Božić kak negda…” vratio mještane Orla u neka bolja vremena

Svi posjetitelji mogli su uživati u tradicionalnim zvucima, mirisima i okusima bogate gastro ponude
DSC_2467

U duhu adventskog vremena i nadolazećih blagdana, u Općini Orle danas je održan Božićni kulturni sajam “Božić kak negda…”, koji su zajedničkim snagama organizirali Općina i udruge.

Svi posjetitelji mogli su uživati u tradicionalnim zvucima, mirisima i okusima bogate gastro ponude. Svoje proizvode ponudili su lokalni OPG-ovi, a svoje rukotvorine izložili su i predstavili javnosti Štefica Dianežević te Tomislav Mrla.

-Za prvi puta ovo je bilo super. Pokazali smo naše narodne nošnje i kulturne običaje s naglaskom na Božić, kako se on nekada ovdje iščekivao. Odazvalo nam se mnogo ljudi, tako da smo svi sretni- rekla nam je Josipa Lukač iz Kluba žena Općine Orle.

Zadovoljan viđenim bio je i načelnik Ervin Vujica, kojeg naročito raduje što se na ovaj način čuva tradicija posavskog kraja.

-Ne kaže se uzalud bolje da nestane selo, nego običaji. Program je bio bogat, skupilo se i dosta ljudi, tako da smo zadovoljni- kazao je načelnik Vujica.

KUD Veleševec prikazao je božićne običaje tih sada izgubljenih dana uz popratne pjesme koje su i danas “žive”, a božićnim napjevima predstavio se i KUD Slavuj.

Za najmlađe je bilo pripremljeno pregršt zabavnih sadržaja, uz jedno posebno iznenađenje – dolazak Djeda Božićnjaka koji ih je prigodno darivao.

Događanja
Hrvatska
Općina
Orle
Zagrebačka županija