Novosti Sport Događanja

FOTO S maršalom Titom i u novu godinu: Natpis s imenom trga i dalje stoji

04.01.2022. / Petar Brnada

Podignula je odluka o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Grada Vukovara u Velikoj Gorici podosta prašine i uzburkala duhove prošlosti posljednjih mjeseci, a najburnije je svakako bilo tijekom samog izglasavanja preimenovanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj posljednjeg dana u studenom.

Ušlo se tada u žestoke vijećničke rasprave, puno se pričalo o jeftinoj političkoj trgovini, a oporba se u obrani starog naziva trga čak pozivala i na prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), dr. Franju Tuđmana. Naposljetku je odluka o preimenovanju trga donesena većinom glasova Gradskog vijeća, no danas, više od mjesec dana otkako je odluka izglasana, tabla s natpisom „Trg maršala Tita“ i dalje stoji na svome mjestu dok se svega par desetaka metara iza nje nalazi jumbo plakat s natpisom Trga Grada Vukovara.

Kada će stanari trga koji je nedavno ponovno podijelio velikogoričku javnost i po tko zna koji put polarizirao društvo, dočekati nove adrese te kada će naziv trga i službeno biti promijenjen, još uvijek nije poznato.

Galerija slika

FOTO S maršalom Titom i u novu godinu: Natpis s imenom trga i dalje stoji FOTO S maršalom Titom i u novu godinu: Natpis s imenom trga i dalje stoji FOTO S maršalom Titom i u novu godinu: Natpis s imenom trga i dalje stoji

Podijeli