Povežite se s nama

HOTNEWS

Projektom “Zaželi za Pokupsko” zaposleno 15 žena koje su brinule o 90 starijih osoba s područja općine

Vrijednost projekta je 1.392 425,00 kuna, a čime su osigurane plaće zaposlenih žena te paketi koji su jednom mjesečno pristizali krajnjim korisnicima. Osigurana je i edukacija žena za zanimanje gerontodomaćica…

Objavljeno

na

Udruga Kupa – rijeka života na području Općine Pokupsko privela je kraju projekt „Zaželi za Pokupsko“. S provedbom se krenulo u rujnu 2020.godine te je trajao 18 mjeseci, a zahvaljujući projektu posao je dobilo 15 žena koje su bile prijavljene na Zavodu za zapošljavanje.

– Žene su počele raditi 4.prosinca 2020, a zaposlene su bile na 12 mjeseci. U tom periodu žene su skrbile o 90 osoba starije životne dobi kojima je bila prijeko potrebna pomoć. Vjerujem da smo ovim projektom uljepšali život osobama treće životne dobi na našem području, ali i da su žene dobile i stekle neka nova iskustva – ispričao nam je voditelj projekta, Josip Mareković.

Projekt je realiziran uz pomoć dva projektna partnera, a to su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica.

– Oni su nam pomogli kako bi smo došli do onih kojima je ta pomoć bila najpotrebnija i da im poboljšamo njihov životni standard – kazao je Mareković.

Vrijednost projekta je 1.392 425,00 kuna, a čime su osigurane plaće zaposlenih žena te paketi koji su jednom mjesečno pristizali krajnjim korisnicima. Osigurana je i edukacija žena za zanimanje gerontodomaćica.

Još jedan projekt je za Udrugom, no svakako želja im je nastaviti dalje jer, kako kažu, otvoreni su za projekte koji koriste lokalnoj zajednici i stanovništvu kojim doprinose povećanju standarda života svih građana.

– Pratimo i dalje sve natječaje kako bi nastavili s ovom pričom i olakšalo našim korisnicima životni put, ali isto tako i da nastavimo zapošljavati žene, koje su ciljana skupina ovog projekta te usavršavati njihovo znanje kako bi bile što poželjnija skupina na tržištu rada – zaključio je Mareković.

Udruga će u petak 14.siječnja, održati i završnu konferenciju projekta gdje će se podsjetiti kako je sve krenulo, što su učinili te kakva su bila iskustva na terenu.

HOTNEWS

HEP Toplinarstvo gasi grijanje u šest hrvatskih gradova, među njima i u Velikoj Gorici

Građani imaju prilike izvoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.

Objavljeno

na

HEP-Toplinarstvo danas je započelo s podešavanjem regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevnu sezonu 2023./2024. za približno 130 tisuća krajnjih kupaca spojenih na toplinske sustave u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Za podešavanje regulacije u svim toplinskim podstanicama potrebno je tri dana.

– Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2024., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima. Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se putem HEP-Toplinarstva osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade – ističu iz HEP-Toplinarstva te dodaju kako nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja predstavnik suvlasnika treba dostaviti pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

Za novu ogrjevnu sezonu sve će biti spremno 15. rujna, a grijanje će se u novoj sezoni uključiti u skladu s vremenskim uvjetima.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zapjevajte u glas s Magazinom koji u petak otvara Goričke večeri

Koncert u Parku dr. Franje Tuđmana počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Objavljeno

na

Jedan od najdugovječnijih i najslušanijih domaćih pop sastava Magazin otvara u petak tradicionalnu proljetnu manifestaciju Goričke večeri. Pred goričkom publikom izvest će neke od svojih najvećih hitova; Rano, ranije, Piši mi, Put putujem, Tri sam ti zime šaptala ime, Simpatija, Kemija te mnoge druge.

Na sceni su već 43 godine, a tijekom godina uspješnog djelovanja izmijenilo se čak sedam pjevačica od kojih je svaka dala svoj obol. Andrea Šušnjara aktualna je i najdugovječnija pjevačica grupe. S Magazinom je već 13 godina.

Koncert u Parku dr. Franje Tuđmana počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

– Uživajmo zajedno u koncertu za pamćenje uz popularne hitove na koje se već godinama zabavljaju brojne generacije – pozivaju iz Pučkog otvorenog učilišta.

Program Goričkih večeri pronađite ovdje. 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Po goričkoj obilaznici vozio pijan bez vozačke, pa izgubio nadzor i sletio s ceste

U nesreći je stradala 22-godišnja putnica, a vozač je uhićen.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila 13. svibnja oko 2 sata u Velikoj Gorici. Naime, 41-godišnjak se vozio Avenijom pape Ivana Pavla II s 1.28 promila alkohola u krvi. Dolaskom do raskrižja s Ulicom 153. brigade Hrvatske vojske nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste i vidljivosti iz kojeg razlog je izgubio nadzor nad vozilom te naletio na rubni kamen uslijed čega je sletio na meki teren s istočne strane raskrižja.

– U prometnoj nesreći 22-godišnja putnica iz osobnog automobila je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Nadzorom je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije – ističu iz policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu policijski službenici su uhitili osumnjičenog 41-godišnjaka, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Ludovao na motoru od Zagreba do Velike Gorice, vozio slalome i bježao policiji

Uz sve to nije imao važeću vozačku dozvolu te je vozio neispravan motor.

Objavljeno

na

Zagrebačka policija dva je dana intenzivno mjerila brzinu motocikala, a kroz akciju je obavila nadzor nad 103 motociklista i utvrdila 61 prekršaj. No, prava policijska potjera odvijala se u petak oko 20:35 sati na relaciji Zagreb – Velika Gorica. U Ulici Rudolfa Fizira zaustavljen je 31-godišnji vozač motocikla riječkih registarskih oznaka.

Nadzorom je utvrđeno da je vozio Radničkom cestom brzinom od 115km/h, a gdje je brzina ograničena na 70 km/h. I tu kreće priča gdje se motociklist oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policijskog službenika koji ga je pokušao zaustaviti, 31-godišnjak je potom brzinu kretanja s namjerom da se udalji.

– Dolaskom do raskrižja sa Žitnjačkom cestom pretjecao je vozila i ugrožavao druge sudionike u prometu učestalo vozeći “slalom” vožnju. Dolaskom do raskrižja Domovinski most – Kosnica prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu. Nastavio je vožnju prema Velikoj Gorici te je pretjecao vozila. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Rudolfa Fizira skrenuo je desno iz prometne trake za obavezan smjer “ravno” te nastavio vožnju i dalje vozio “slalom” vožnju – prepričavaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Motociklist je zaustavljen kod kućnog broja 21 Ulice Rudolfa Fizira, pa je osim što nije poštivao prometne propise utvrđeno i da vozi tehnički neispravni motocikl bez prednjih pokazivača smjera, bez ogledala, uz to na motociklu je ugrađen neoriginalni ispušni sustav.

Također, za vrijeme vožnje nije imao vidljivo istaknutu registarsku pločicu, a vozio je i bez vozačke za “A” kategoriju, dok mu je za ostale kategorije vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje te je prepračen na sud, gdje mu je nakon ispitivanja određeno zadržavanja u trajanju od 15 dana. Prekršajni postupak se nastavlja.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Gorička policija uhitila vozača koji je vozio pijan, bez vozačke i pritom još skrivio prometnu nesreću

U nesreći su stradale čak tri osobe.

Objavljeno

na

Gorička policija za vikend je uhitila vozača koji je već prije kažnjavan jer je vozio pod zabranom, a sada je ponovno uhvaćen u težem prekršaju. Osim što je, kako ističu iz policije, vozio bez vozačke i s promilima u krvi, sudjelovao je i u prometnoj nesreći.

Naime, sletio je s ceste, a u nesreći su stradale tri osobe, od kojih je jedna zadobila teške tjelesne ozlijede. Vozač je smješten u policiju do otriježnjenja te je prepraćen uz kazneni predmet Općinskom državnom odvjetniku.

U vikend akciji, najviše promila u krvi je imao 46-godišnjak koji je zaustavljen u petak 10. svibnja oko 21:50 sati u Ulici Ivan Gorana Kovačića. Nadzorom je utvrđeno da je vozio s 1,32 promila. Muškarcu je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno