preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

REZULTAT AKCIJA -"KUMIČIĆ" KUPUJE KRAVU ZA SIROMAŠNU DJECU TANZANIJE

Autor: Sara Vrbanc, 17. 1. 2022.

Budući da je akcija Volonterskog kluba KUMIČIĆ VOLONTERI prikupljanja sredstava za kravu završila, drago nam je da vas možemo izvijestiti kako smo prikupili 13 960 kuna.

Taj iznos će biti dovoljan za dvije krave i proširenje štalice. Krave će biti kupljene u Tanzaniji i poklon su učenicima škole De Paul u gradu Mbinga. Svi učenici te škole boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali.

Krave će kupit brat Leopold koji je voditelj škole, a izrazio je veliku zahvalnost i sreću zbog donacije jer krave su u Tanzaniji vrlo skupe, ali vrlo cijenjene i važne radi mlijeka koje je dostupno jedino na ovaj način. To je posebna vrsta krava koje su navikle na klimatske uvjete koji vladaju u Tanzaniji i daju do 15 litara mlijeka. Inače, klima u Tanzaniji nije toliko vruća kao u nekim drugim dijelovima Afrike, tako da ima dovoljno zelenila koje služi kravama kao hrana. Za razliku od naših krava, one imaju grbu na leđima u koju pohranjuju masti i njihovo mlijeko je vrlo bogato mliječnim mastima. O kravama će se brinuti brat Leopold i časne te zaduženi djelatnici škole, ali pomagat će i djeca koja su u Tanzaniji naučena raditi sve poslove već od vrtićke dobi o čemu su naši učenici imali priliku čuti kroz predavanja i prezentacije volonterki Udruge RAFIKI.

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji i podržavali akciju od samog početka do kraja!!!

            Bilo je iznimno zadovoljstvo gledati koliko su se učenici, ali i djelatnici, roditelji (čak i bake i djedovi) naše škole angažirali i svakodnevno informirali o tijeku akcije i saživjeli s njom. Učenici su čak inicirali i biranje imena za krave. Tako da će imena Štefica i Gorica odzvanjati i u Tanzaniji:)))

Više o radu Volonterskog kluba pogledajte na njihovoj stranici - poveznica.

 

 








Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Priloženi dokumenti:
STATUT 2019.pdf
OTVORENI SAT 2324.xls

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 
Obavijest

Poštovani roditelji,

na našu web stranicu stavljamo bilješke o aktivnostima i uspjesima naših učenika popraćene fotografijama. Ukoliko među vama ima roditelja koji ne žele da fotografije njihove djece budu u tom kontekstu objavljene, najljepše Vas molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i osobno nas o tome izvijestite. Hvala.

 

e-mail:
os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr;
ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR66 24020061854100005

HR 64

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / www.os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju