Novosti Sport Događanja

Legenda Gorice na Europskom prvenstvu: Hrvatski rukometaši u šokantnoj završnici slavili protiv Islanda

24.01.2022. / Damir Žbulj

Nakon dramatičnog okršaja s Islandom hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva, a u sastavu je bio i Davor Ćavar, legenda velikogoričkog rukometa.

Ćavara je izbornik Hrvoje Horvat pozvao u Budimpeštu umjesto Lovre Mihića, koji je samo jedan u nizu 'stradalih' od pozitivnih testova na koronavirus na ovom kontinentalnom natjecanju.

U redove Gorice Ćavar je stigao još 2016. godine, a predvodio je klub do najvećih uspjeha. Redovito je bio najbolji strijelac, dvaput je igrao europska natjecanja, a ponio je zasluženo titulu i najboljeg sportaša Velike Gorice 2019. godine, u izboru ZŠUGVG.

Lani je prešao u redove hrvatskog prvaka PPD Zagreba, s kojim je igrao i Ligu prvaka i SEHA Gazprom ligu, a svojim je partijama skrenuo pozornost i izbornika Horvata, koji ga je prvo pozvao na pripreme za Euro, a sada je dobio priliku biti u momčadi na svojoj poziciji lijevog krila, kao zamjena Marinu Jeliniću.



U šokantnom 23:22 slavlju protiv Islanda ovaj 26-godišnjak nije zaigrao, ali velika je stvar što je preko Gorice ovaj marljivi i radišan momak dogurao do hrvatske reprezentacije.



Svoj doprinos pobjedi dao je i Zvonimir Srna, koji je u Gorici proveo jednu polusezonu na posudbi iz PPD Zagreba. Nećak legendarnog kapetana Vatrenih Darija Srne već je bio u sastavu Hrvatske u prvom krugu u Szegedu, ali je i on zbog korone morao propustiti nekoliko utakmica.

Cijelo prvenstvo obilježili su pozitivni testovi, izostanci glavnih igrača, praktički u svim reprezentacijama te je na kraju razočaravajuće što se europska smotra uopće u ovim okolnostima i igrala, kako nije odgođeno za lipanj, kad bi epidemiološka situacija sigurno bila povoljnija.




Podijeli