Novosti Sport Događanja

Sedam penzionerki obradovat će vas mjuziklom koji pokazuje ljepotu "zlatnih godina": VIS Danice čekaju vas u Galženici

28.01.2022. / Maja Peranić

Stati na pozornicu i pjevati nije im strano, no uz to još i glumiti, pa i malo zaplesati odvažile su se članice Vokalno instrumentalnog sastava „Danice” koje vas pozivaju na svoj mjuzikl „Teško je biti penzioner”.

Nakon što je u listopadu prošle godine održana premijera prvog mjuzikla VIS-a Danice, novu izvedbu najavljuju za početak veljače, mjeseca ljubavi. Tako ćete u dvorani Galženica, u petak, 4. veljače, imati priliku pogledati ovo njihovo djelo, nastalo pod budnim okom njihova voditelja Aleksandra Kačurova.

Riječ je o mjuziklu pod nazivom „Teško je biti penzioner” u kojem nastupa sedam članica sastava, sve redom umirovljenice u dobi od 60 do 86 godina. Ovo je za njih odvažan i velik korak u svijetu glazbeno scenske umjetnosti, na koji su se najprije uz bojazan, a potom ipak hrabro odvažile.

- Postojimo već 13 godina, no nikada još nismo izvodile mjuzikl. Uvijek su to bili koncerti, pjevale bismo obično poznate starogradske, dalmatinske pjesme. No naš voditelj je vidio još neki potencijal u nama i predložio nam da napravimo tako nešto. U početku smo si mislile: „Pa kaj mu je? Pa jel' on normalan?” Ali odvažile smo se i mislim da smo uspjele – ispričala nam je jedna od članica VIS-a Danice, Smiljana Stepanić.

Njih sedam pjevačica i glumica pred publiku dolazi s pričom o prijateljicama od kojih jedna odlazi u mirovinu te druge s njom slave taj važan dan. No njezina sama pomisao na to da joj je mladost nestala, da će joj smisao života biti pospremanje, kuhanje mužu, kojeg ionako nema nikada doma joj kvari raspoloženje. No tada u posjet dolazi još jedna prijateljica koja ima „savršen život” i nudi joj napitak koji će je zauvijek promijeniti.



-Priča je satkana od 12 songova, naša junakinja upoznaje i „Don Juana” koji je vodi na put oko svijeta, ali sve na kraju završava s poukom da je zapravo lijepo biti penzioner-otkrila nam je gospođa Smiljana dodavši kako su se kroz ovu priču zapravo htjele našaliti na svoj račun, što im je, kaže i uspjelo.

Autor skladbi i teksta kao i scenarija mjuzikla je voditelj sastava Aleksandar Kačurov.

Praizvedba mjuzikla „Teško je biti penzioner” bila je pred publikom Kuće Svetog Franje u Odri gdje su Danice česti gosti, a nadaju se da će nakon još jedne izvedbe s mjuziklom nastupiti i izvan Velike Gorice.

-Trebale smo nastupiti u Kulturnom centru Dubravi sada u veljači, ali još ništa nije potvrđeno s obzirom na situaciju s koronom. Također u pripremi je i nastup u Novom Zagrebu, no sve stoji zbog mjera. Imale smo poziva i najčešće nastupamo po domovima umirovljenika, a nadamo se da ćemo imati priliku ovaj naš mjuzikl izvesti i u malo većoj dvorani, poput one u Pučkom učilištu, kako bi ga mogao pogledati veći broj ljudi-rekla nam je gospođa Stepanić.



Ne propustite ni vi pogledati ovu lijepu i zanimljivu priču kroz koju će vam članice VIS-a Danice pokazati kako se zapravo može uživati u zlatnim godinama života. Mjuzikl će izvesti 4. veljače, u 19,30 sati u Dvorani Galženica, cijena ulaznice je 20 kuna.

Podijeli