Novosti Sport Događanja

Debijađi među vratnicama, Cruz u vrhu napada: Naravno da sam spreman!

28.01.2022. / Damir Žbulj

Ozljedom Dominika Kotarskog u pripremama za nastavak sezone, ali i odlaskom iskusnog Banića u ljubljansku Olimpiju, poziciju prvog vratara Gorice preuzeo je 21-godišnji Jan Paolo Debijađi, dijete kluba, koji se iskazao u trećeligašu Kurilovcu, ali i obranama u Lučkom.

"Naravno da sam spreman. Ovdje sam od početka pripremama, borimo se na treninzima i uvijek smo svi spremni 'uletjeti' u poziciju prvog vratara. Počeo sam kao klinac u Gorici, 'kalio' sam se u Kurilovcu, prošlu polusezonu sam proveo u Lučkom..."

"Bit će treme, ali pozitivne. Očekujem tešku utakmicu i nadam se kako ćemo osvojiti tri boda," poručio je Debijađi uoči gostovanja u Puli.

S devet aktualnih protivnika u HT Prvoj ligi Gorica je igrala na osam stadiona, a poraz nije doživjela samo na jednom - na pulskom Aldo Drosini!

Sedam puta su Goričani gostovali kod Istre 1961, pri čemu su upisane tri pobjede i četiri remija, uz primljenih samo šest golova, manje od jednog po susretu.

Postigla ih je u Puli ukupno 14, a od igrača koji su još uvijek u kadru Joey Suk i Aleksandar Jovičić precizni su bili po dvaput.

Ispred Debijađija će biti Musa, Steenvoorden, Jovičić i Keita, u veznoj liniji su Babec, Suk i Kalik, na krilima Mitrović i Lovrić, a u vrhu napada mladi Brazilac Caio da Cruz, koji ima veliki potencijal i zaslužuje dobiti priliku ispred Senegalca Matara.

Na početku drugog dijela prvoligaške sezone, Osijek u subotu dočekuje Slaven Belupo, a Hajduk gostuje i Šibeniku, U nedjelju igraju Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac, dok na Maksimiru Dinamo dočekuje Rijeku u velikom derbiju.

Dvoboj Istre i Gorice u Puli počinje u petak od 18 sati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Podijeli