Novosti Sport Događanja

Bikovi 'skinuli skalp' Cedeviti: Sjajna momčadska partija i zasluženo slavlje nad kandidatom za naslov prvaka

28.01.2022. / Damir Žbulj

Apsolutno zasluženo su košarkaši Gorice 'skinuli skalp' Cedeviti Junior, ekipi koja pretendira na naslov prvaka Hrvatske i koju s klupe vodi novi izbornik reprezentacije Damir Mulaomerović.

Fantastično je Gorica odigrala prvo poluvrijeme, u kojem je gotovo u potpunosti dominirala, a igrači Bože Radoša pogodili su čak devet trica iz 17 pokušaja, za 49:34 na semaforu prije početka nastavka.

Utakmicu je s dva dalekometna ubačaja otvorio Ivan Tvrtko Majić, a nakon slobodnih bacanja Bakovića, tricom je obranu gostiju probio i Kalajžić. Na sredini prve dionice rezultat je poravnat, ali tada kreće nalet Bikova. Dino Cinac je sa svojom energijom i borbenosti bio predvodnik, a koš Cedevite Junior punili su još i Uljarević i Kapusta.

Drugu četvrtinu tricom otvara Batur, koji je također dao svoj doprinos u velikoj prednosti domaćina.

Gosti su u tim minutama postali malo nervozni, a sve je kulminiralo isključenjem trenera Mulaomerovića sredinom druge četvrtine. Novi hrvatski izbornik nije bio zadovoljan sudačkim kriterijem, no, pretjerao je u svojoj reakciji.

Mogli su Goričani u potpunosti prelomiti ovaj dvoboj još u prvom dijelu, vodili su i 18 poena razlike (45:27), prednost je mogla biti i izraženija, ali se na predah otišlo sa 'samo' 'plus 15'.

Igrači Cedevite Junior u drugom su poluvremenu konstantno prijetili, ali Uljarević, Baković, Kalajžić pa i iskusni Mašić i Batur, uvijek su imali pravi odgovor.

Utakmica se mogla zakomplicirati u završnici, gosti su dvije minute prije kraja uspjeli doći na samo pet poena zaostatka, imali su kontru za potpuni priključak, ali Rok Radović ne uspijeva položiti loptu u koš, dok na drugoj strani Borna Kapusta kapetanski pogađa tricu i praktički 'ubija' svaku nadu u neki ludi preokret.

Dino Cinac je zakucavanjem i još jednim ubačajem zaključio ovaj dvoboj, a Gorica je zasluženo slavila s 'okruglih' deset poena razlike (89:79).

Na kraju, Kalajžić je ubacio 18 poena, uz sedam asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Uljarević također imao 18 koševa, uz pet skokova i tri uspješna dodavanja.

Kapusta je ostvario 'double-double' učinak od 12 poena i 11 asistencija te pet skokova. Ubacio je samo dvije trice iz deset pokušaja, ali ona druga bila je možda i ključna u ovoj pobjedi. Baković je također zabio 12 koševa, a 'double-double' mu je izmaknuo za jedan skok, imao ih je devet. Dvoznamenkasti učinak imao je i Batur s 11 poena, a osam je dodao Cinac. Sve u svemu, fantastična momčadska partija raspoloženih Bikova.



Cedevitu Junior predvodili su Šabić s 26 poena, dok je Filipović dodao 20 koševa.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli