Novosti Sport Događanja

Prvi poraz u Puli: Preokret Istre i zasluženo slavlje, razočaravajući ulazak u nastavak sezone Goričana

28.01.2022. / Damir Žbulj

Razočaravajuće je bilo otvaranje drugog dijela sezone za Krunoslava Rendulića i njegove nogometaše.

Gorica u sedam dosadašnjih gostovanja u Puli nije izgubila, no, svakom nizu jednom dođe kraj pa tako i ovom.

Turopoljski prvoligaš je poveo u ranoj fazi utakmice, imao je i prednost na poluvremenu, ali je u posljednjih pola sata domaćin preokretom stigao do velikog slavlja, može se reći i zasluženog.



Iz prvog kornera na susretu Rendulićeva momčad stigla je do vodstva. Lovrić je oštro ubacio na prvu vratnicu, domaća obrana slabo je reagirala, a na odbijenoj lopti kapetan Jovičić je odlično reagirao i loptu ubacio u mrežu.

Međutim, nakon toga Puljani su bili opasniji. Prvo je Mišković bio neprecizan na petercu, a onda uskoro i 'jedan na jedan' s Debijađijem nije pogodio okvir gola.

Mladi vratar Gorice kod golova Istre nije imao šanse, a nekoliko puta je dobrim intervencijama pokazao kako se na njega može računati. Pamtit će se sjajna reakcija u finišu prvog dijela nakon opasnog udarca Mlinara.

Jedina prava šansa Gorice u prvom poluvremenu, nakon vodećeg pogotka, bila je poslije ubačaja Lovrića i pokušaja glavom Suka, koji je morao bolje reagirati u toj situaciji.

U nastavku domaći su bili konkretniji, a do izjednačenje su stigli u 59. minuti dvoboja. Goričani su 'zaspali' kod kornera s lijeve strane, stoper Mauro Perković pobjegao je Cruzu i poentirao za 1:1.

Reagirao je Rendulić tada, uveo Stojanovskog i Delfija umjesto Cruza i Mitrovića, a samo nekoliko minuta kasnije mogla je Gorica ponovno do prednosti. Iz svoje karakteristične akcije, s ruba kaznenog prostora, opalio je Lovrić, ali je Lučić fenomenalno odbio loptu u korner.

Ključni trenutak susreta dogodio se 15-ak minuta prije kraja. Jovičić je slabo ispucao, domaći osvajaju loptu i poslije sjajne akcije i dodavanja petom Miškovića hladnokrvno je zabio Dion Drena Beljo.

U finišu susreta Gorica praktički nije zaprijetila, ušli su u igru još i Matar i Golubickas, ali bez pravog učinka.

Slaba je bila ovo uvertira za veliki okršaj s Hajdukom iduće subote na Gradskom stadionu.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore



 

(Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Podijeli