Novosti Sport Događanja

Na košarku i bez COVID potvrde: Gorica u derbiju dočekuje splitske žute

25.03.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u drugom kolu Lige za prvaka na svom parketu igraju protiv Splita i bit će to pravi derbi domaćeg prvenstva. Bikovima će trebati i podrška navijača, a dobra vijest je da nakon popuštanja epidemioloških mjera za ulazak u Gradsku sportsku dvoranu nisu više potrebne COVID potvrde i da će 300 gledatelja, ovog petka od 18 sati, imati prilike uživati u ovoj dobroj košarkaškoj predstavi!

Splićani su ove sezone Goricu dobili tri puta i sada je stigao pravi trenutak za revanš: "Igraju jako dobro u zadnje vrijeme, a to potvrđuje i njihova pobjeda u gostima kod Borca iz Čačka. Ove sezone su nas tri puta pobijedili, a mi ćemo dati sve od sebe da im se revanširamo i dobijemo ovu utakmicu," naglasio je Mate Kalajžić, bivši košarkaš Splita, koji je odličnim ovosezonskim partijama zaslužio svoje mjesto i na širem reprezentativnom popisu.

U prvom kolu Lige za prvaka Goričani su poraženi kod Cibone, ali su imali svoju priliku za bolji rezultat. Trener Mladen Starčević nada se kako će upravo protiv Žutih njegova momčad napraviti dodatni iskorak:

"Split je moćan tim jer ako pogledamo zadnju utakmicu koju su igrali protiv Borca iz Čačka samo su dva Splićana, Kedžo i Jukić. Znači to je tim koji ima financijsku snagu i koji može dovoditi igrače po želji. Iako im nije bilo Ukića zbog temperature i Runjića zbog želučanih problema, te Vuka i Baje oni su pobijedili. To je tim koji je dobar, visok, jak i čvrst i koji pobjeđuje i na strani i doma. Dobili su u prvom kolu Cedevitu Junior i ukoliko nas ne budu podcijenili, a vjerujem da neće, Rakarska 19 će im biti težak zadatak. Mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo  i da anuliramo njihovog najboljeg strijelca Perkovića koji je u dobroj formi poslije ozljede koja je dugo trajala.  Ako dođe Ukić i on uvijek igra dobro protiv nas, jer se uvijek dobro odmori i igra svjež.  Runjić je jedan mlad i vrlo zanimljiv igrač, rutineri Žganec i Kedžo su tu, Maj Kovačević koji je nekad bio igrač Gorice, sada će igrati protiv nas. Znači očekuje nas jedna neizvjesna i zasigurno teška utakmica i nadam se da ćemo odigrati dobro. Zadnje tri utakmice koje smo igrali protiv Splita smo izgubili, ali mogu reći da nisu bile jednosmjerne ulice. Kod  kuće smo izgubili nekih sedam  razlike, u gostima 14, ali svaka utakmica je nova situacija i nova šansa i prilika za pobjedu," analizirao je strateg Bikova i dodao:
 
"Pozivamo sve navijače da nam daju podršku s tribina i trasiraju put prema pobjedi."

Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u Gradsku sportsku dvoranu, COVID potvrda nije obvezna, ali je i dalje na snazi poštivanje epidemioloških mjera.

Za sve one koji neće moći uživo uživati u ovom zanimljivom košarkaškom okršaju, HKS je osigurao prijenos uživo:

Podijeli