Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Bikovi ispustili pobjedu u derbiju: Splićani se izvukli u dramatičnoj završnici

25.03.2022. / Damir Žbulj

Još jednu sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Gorice, međutim, ponovno su ostali bez bodova.

Iako nisu na raspolaganju imali svog ponajboljeg igrača Matu Kalajžića, pružili su odličan otpor Splitu, hrvatskom ABA ligašu i jednom od kandidata za naslov prvaka.  

Već od samog otvaranja dvoboja Bikovi su željeli pokazati tko je 'gazda' na velikogoričkom parketu i to im je većim dijelom susreta i uspijevalo. Pogodili su nekoliko dalekometnih šuteva, sjajno je organizirao igru Borna Kapusta, a još jednu odličnu partiju najavio je Dino Cinac.  

Goričani su većinu dvoboja bili u prednosti, u nekoliko navrata i dvoznamenkastoj, ali su gosti iz Splita uspjeli utakmicu odvesti u neizvjesnu završnicu.

Na ulasku u posljednjih pet minuta rezultat je izjednačen i koliko god da se ekipa Mladena Starčevića trudila u finišu, jednostavno nije bilo dovoljno snage i koncentracije za ukupno slavlje.

Kapusta je na pola minute do kraja ubacio koš i dodatno bacanje za 91:89, ali je na identičan način na suprotnoj strani terena odgovorio i Split. Ključnim se pokazao skok u napada Karla Žganeca, koji je uspio i položiti loptu u koš, izboriti i realizirati dodatno bacanje i Splićanima osigurati minimalno vodstvo za posljednjih 12 sekundi...

Starčević zove minutu predaha, Gorica ima priliku za pobjedu, ali prodor Kapuste nije uspješan i velika prilika odlazi u nepovrat. Gosti hvataju loptu, a Toni Perković s linije slobodnih bacanja postavlja na konačnih 91:93.

Kapetan Kapusta je za 30 minuta na parketu ubacio 19 poena, uz 12 asistencija i četiri skoka. Dino Cinac je upisao 20 koševa i devet skokova, Marko Baković je dodao 18, a Karlo Uljarević 16 poena. Međutim, ipak nije bilo dovoljno...



Kod pobjednika bolji od ostalih Amerikanac Shorter s 22 i Toni Perković s 21 poenom.



Veliku priliku su propustili Bikovi, ali su još jednom pokazali kako će svima biti izuzetno neugodan suparnik i ekipa koju će htjeti izbjegnuti u doigravanju.

U trećem kolu Lige za prvaka Gorica gostuje kod Cedevite Junior.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli