Novosti Sport Događanja

Beba iz Turopolja u teškom stanju, policija potvrdila da nema elemenata kaznenog djela

29.03.2022. / Petar Brnada

U nedjelju predvečer na KBC Rebro stigla je dvomjesečna beba s teškim i po život opasnim ozljedama. Liječnici su dojenčetu pronašli edem mozga koji nisu mogli prognozirati obzirom na oteklinu, no za sada nije indiciran neurokirurški zahvat.

Još na putu do bolnice dijete je reanimirano te su uspostavljenje funkcije srca, no ne i disanja pa je tako dijete spojeno na respirator.

Kako je postojala mogućnost zlostavljanja u obitelji, bolnica je obavijestila policiju jer su posumnjali da su ozljede koje su uočili mogle nastati i na nasilan način.

Jutarnji list piše da su se policajci odmah zaputili na adresu stanovanja mlade peteročlane obitelji. Otac je prenoćio u policijskoj postaji kako bi se utvrdile sve okolnosti te je odbacio svaku vrstu odgovornosti. Kroz suze je rekao da je sinčić u jednom trenutku prestao plakati pa ga je pokušao reanimirati. Policija je ispitala i majku te još nekoliko članova obitelji, ali i susjede.

Centar za socijalnu skrb žurno je iz obitelji izdvojio drugo dvoje djece i smjestio ih u dom, no s obzirom na to da je utvrđeno da je obitelj uredna, da su živjeli u normalnim uvjetima te da CSS ranije nije postupao, djeca će supružnicima biti vraćena, piše Jutarnji. A čini se da u konačnici u slučaju bebe nisu pronađeni elementi kaznenog djela.

 

Foto: Željko Lukunic/Pixsell

Podijeli