Novosti Sport Događanja

Kakav potez Kučana! Zbrinuli peteročlanu ukrajinsku obitelj, jedno dijete već zaigralo za Turopoljac, a reakcije su nevjerojatne

29.03.2022. / Petar Brnada

Svako zlo sa sobom nosi nešto dobro, sva loša vremena na površinu „izbace“ ono najbolje u nama, ono što nas i čini ljudima te iskristaliziraju jedinu i pravu svrhu života: da ga provodimo pomažući jedni drugima i uljepšavajući svakodnevnicu onima kojima je ona manje lijepa.

Mještani Kuča nedavno su u svoje naselje srdačno primili peteročlanu ukrajinsku obitelj Shakov koja je pobjegla od ratnih strahota. Sumještani koji već imaju troje djece pronašli su još volje i prostora da zbrinu i svoje nove prijatelje iz zemlje kojom trenutno vlada pakao. Da stvar bude još bolja u sve se uključio i NK Turopoljac koji je u svoju nogometnu obitelj već primio jednog mladog člana obitelji, priredivši mu dobrodošlicu koju će pamtiti cijelog života.

-Svi smo svjedoci rata u Ukrajini i borbi koje se tamo vode, o bombardiranjima i ostalim ratnim strahotama, a samim time i izbjeglicama iz Ukrajine, ljudima koji pokušavaju pronaći spas od ratnih strahota. A naše selo Kuče može se pohvaliti da su naši sumještani Filip i Ana Krstić primili peteročlanu ukrajinsku obitelj Shakov pod svoj krov i pružili im gostoprimstvo. Najstariji sin obitelji postao je dio našeg nogometnog kluba, Turopoljca, počeo trenirati s klincima, a u subotu je imao i priliku nastupiti na službenoj utakmici, naravno u dogovoru klubova- otkrili su iz NK Turopoljac.

Radi se o obitelji Shakov, ocu Paši i majci Juliji, a najstariji sin zove se Erik uz još jednog sina Milana i kćer Alinu. Izbjegli su iz Harkiva, vozili su se nekoliko dana dok nisu došli u Hrvatsku.

Kako otkrivaju iz kluba, mali Erik počeo je trenirati s mlađim pionirima, roditelji ostalih igrača opskrbili su ga svime potrebnim, kopačkama, dresovima, štucnama i slično, a i zaigrao je u subotnjoj utakmici protiv Poleta.

-Ostali igrači i trener sporazumijevaju se s njim engleskim jezikom, koliko već tko razumije, ali Erik je lijepo prihvaćen od svih u i oko kluba, pa vjerujemo da će mu se svidjeti kod nas. Prilikom ulaska u igru, zapljeskali su mu svi nazočni igrači jedne i druge ekipe, gledatelji, roditelji, svi. Osjetilo se u zraku da je dobrodošao u klub, u Kuče, u Hrvatsku- poručili su Kučani.

Također, nakon utakmice mlađih pionira igrali su juniori, a on je imao čast izvesti početni udarac s centra, također uz pljesak igrača jedne i druge juniorske ekipe kao i nazočnih gledatelja.

-Eto, uz uspješnu humanitarnu akciju za malog Nou, naš klub aktivno sudjeluje u još jednoj tužnoj životnoj priči u kojoj je obitelj Shakov morala napustiti svoj dom u Harkivu, a naši sumještani Krstić Filip i Ana sa svoje troje dječice našli su mjesta i za njih petero i pokušavaju im uljepšati izbjeglištvo. Prekrasno, zar ne? Mladi ljudi velikog srca! Svaka im čast- puni su zahvala u klubu.

Za kraj su ostavili poruku i za ukrajinsku obitelj.

Draga obitelji Shakov, dobrodošli u Kuče, u Turopoljac, osjećajte se kao kod kuće, a Eriku ćemo pomoći u privikavanju na novu sredinu najviše što možemo, a dio toga bit će i preko igranja nogometa s našim klincima!

Galerija slika

Kakav potez Kučana! Zbrinuli peteročlanu ukrajinsku obitelj, jedno dijete već zaigralo za Turopoljac, a reakcije su nevjerojatne Kakav potez Kučana! Zbrinuli peteročlanu ukrajinsku obitelj, jedno dijete već zaigralo za Turopoljac, a reakcije su nevjerojatne Kakav potez Kučana! Zbrinuli peteročlanu ukrajinsku obitelj, jedno dijete već zaigralo za Turopoljac, a reakcije su nevjerojatne Kakav potez Kučana! Zbrinuli peteročlanu ukrajinsku obitelj, jedno dijete već zaigralo za Turopoljac, a reakcije su nevjerojatne Kakav potez Kučana! Zbrinuli peteročlanu ukrajinsku obitelj, jedno dijete već zaigralo za Turopoljac, a reakcije su nevjerojatne

Podijeli