Novosti Sport Događanja

Obljetnički Ljetopis na 250 stranica o životu grada u protekloj godini

30.03.2022. / Redakcija

Novo izdanje Ljetopisa Grada Velike Gorice, u izdanju Pučkog otvorenog učilišta, sinoć je predstavljeno publici. Na 250 stranica našlo se četrdeset autorskih tekstova o zbivanjima u Velikoj Gorici, ali i o brojnim turopoljskim temama. Ovaj broj Ljetopisa posvećen je u najvećem dijelu obljetnicama, od Domovinskog rata do zavjetnog hodočašća, obljetnice obnove Plemenite općine turopoljske, godišnjica vatrogasnih društava, ali i drugih.

Najzanimljivije radove Ljetopisa predstavili su njihovi autori i to Katja Matković Mikulčić govoreći o Turopoljskom leksikonu, Željka Mačak Šafranko o svom znanstvenom radu te Nikica Repač o 153. brigadi Hrvatske vojske.

- Grad čine ljudi, grad bez ljudi je ništa pa smo dio Ljetopisa posvetili svima onima koji djeluju u gradu i onima koji su nas napustili. Želja je ove ustanove da ovo bude Ljetopis grada u širem smislu kako bi cijelo područje grada bilo zastupljeno u Ljetopisu – rekao je urednik Stipo Bilić u zahvali svim autorima koji su svojim tekstovima omogućili ove izdanje.  

Okupljene su na promociji pozdravili ravnateljica POUVG-a Anita Pišković te predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić.

Ljetopis Grada Velike Gorice za 2021. godinu može se kupiti po cijeni od 50 kuna na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Podijeli