Novosti Sport Događanja

"...Bem ti te vodene kozice" Vladimira Stepanića najbolja kajkavska priča "Turopoljske poculice"

01.04.2022. / Maja Peranić

„....Bem ti te vodene kozice” autora Vladimira Stepanića iz Velike Gorice te „Dvije šalice kave” Irene Ivetić iz Požege, proglašeni najboljim radovima u sklopu književnog natječaja Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici „Turopoljska poculica”.

Riječ je o 13. Matičinu natječaju za proznu formu-kratku priču koji je trajao od 15. rujna do 25 prosinca 2021. godine na koji su pristigla 43 rada iz cijele Hrvatske. Velikogorička Matica pobjednike je objavila jučer, u sklopu još jednog Matičina četvrtka.

-Na natječaj su prispjela 43 rada. Kajkavskim jezikom napisano je 12 radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisan je 31 rad. Radovi su prispjeli iz cijele Hrvatske – kazali su iz Matice.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać, prof. i Božidar Prosenjak, prof. odabralo je jedan najbolji rad na kajkavskom i to onaj našeg sugrađanina Vladimira Stepanića te jedan najbolji rad na standardnom hrvatskom jeziku, Požežanke Irene Ivetić. Uz njihove, izabrana su još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor.

Najbolji radovi objavit će se u tiskanom obliku u godišnjem časopisu OMH Velika Gorica LUČ.

-Iskrene čestitke autorima odabranih radova, a svim ostalim autorima želim sretan ishod u našem narednom Natječaju. Hvala svim natjecateljima na sudjelovanju u natječaju- poručuju iz OMH Velika Gorica.

Najbolji radovi:

Vladimir Stepanić (Velika Gorica): „....Bem ti te vodene kozice” (kajkavski)
Irena Ivetić (Požega): „Dvije šalice kave” (standard)

Radovi koji su ušli u uži izbor:

Katarina Zadrija (Vrbovec): „Laku nouč žouti” (kajkavski)
Stjepan Zlodi (Šiljakovina, Kravarsko): „Đukina zôjdna vǒla” (kajkavski)
Đurđa Štefanec (Zagreb): „Hillman” (standard)
Luka Dajak (Zagreb): „Emotikon” (standard)

Podijeli