Novosti Sport Događanja

Toplak daje minute i mladima: Proširili smo kadar s tri jako dobra juniora, bit će prilike za njih i protiv Istre

08.04.2022. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice pod vodstvom Samira Toplaka čeka novi izazov, jer u petak od 18 sati na Gradski stadion stiže Istra 1961, koja je često baš na goričkom travnjaku znala biti posebno neugodna i opasna.

Puljani su na pretposljednjem mjestu ljestvice HT Prve lige, osam utakmica zaredom su bez poraza, a posljednji put su slavili upravo protiv - Gorice, krajem siječnja!

No, tada je na klupi bio Krunoslav Rendulić.

Pod Toplakovim vodstvom turopoljski prvoligaš je dobio Hrvatski dragovoljac, remizirao u Osijeku i pobijedio Rijeku i Šibenik.

Neka se niz nastavi i ovog petka...

"Bilo je lijepo raditi ovaj tjedan, igrači su bili puni optimizma, pod dojmom pobjede u Šibeniku. Popunio nam se kadar, vratili su nam se Musa i Cruz, imamo slatke brige i želimo nastaviti ovaj pozitivan niz."

"Niti u ludilu ne želimo 'poletjeti', želimo ostati maksimalno koncentrirani, želimo biti kompaktni i u ove četiri utakmice, kad smo takvi, pokazali smo da smo svima 'tvrd orah'," naglasio je Toplak pa dodao:

"Svako malo opuštanje moglo bi nas dovesti u probleme. Moramo biti definitivno koncentrirani, jer nam stiže protivnik koji ima svoj stil igre, koji se želi nadigravati, uz puno dodavanja i otkrivanja i puno korištenja međuprostora. Imaju kvalitetu prema naprijed i mogu nauditi svakome. Moramo se nametnuti i kontrolirati igru..."

Gorica je trenutno na šestoj poziciji s 39 bodova, koliko ima i peta Lokomotiva. Istra je u 29 odigranih kola skupila 25 bodova.

Razlika u kvaliteti je vidljiva, ali ju treba i dokazati na travnjaku.

"Sada ću vam reći jednu istinu. Sve to su floskule, te priče da klubovi zaslužuju bolje mjesto na ljestvici. Svaki klub zaslužuje onu poziciju tamo gdje se i nalazi, samo rezultat je jedino mjerilo. Međutim, razlike između klubova su minimalne i svako može dobiti svakoga. Cijenim i respektiram Istru, bez obzira na njihov položaj na tablici. Moramo biti izuzetno oprezni, tu je i 'zakon velikih brojeva', jer oni osam utakmica nisu nikog pobijedili, a sve te negativne serije se kad tad moraju prekinuti."

"No, vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u naš karakter, jer samo tako možemo ovu utakmicu dobiti i tako nastaviti ovaj naš dobar niz."

Suk i Dvorneković izvan kadra su do kraja sezone, ali Toplak je dao priliku nekim igračima iz drugog plana. U Šibeniku se tako istaknuo Vlatko Stojanovski, koji je i zabio pobjednički pogodak.  

U konkurenciju se vratio Jozo Šimunović, a u kadru su na Šubićevcu bili i talentirani juniori Vinko Skrbin, Luka Brlek i Patrik Jug, koji je i ušao u finišu utakmice umjesto Kalika.

"Proširili smo kadar s tri jako dobra juniora. Tu su i Skrbin i Jug, koji je ušao u Šibeniku. Na dobrom smo tragu, klub to i želi, da što više mladih igrača iskusi Prvu ligu. Na tome ću inzistirati, moram ih pohvaliti, rade jako dobro na treningu i ravnopravni su članovi ove ekipe i protiv Istre će sigurno dobiti nekoliko minuta."

U preostalim utakmicama u subotu Lokomotiva gostuje kod Dragovoljca, a Hajduk dočekuje Šibenik. Osijek u nedjelju igra u Koprivnici, a u velikom derbiju na Rujevici sastaju se Rijeka i vodeći Dinamo.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli