Novosti Sport Događanja

Mitrović zabio prvi prvenstveni gol sezone, Gorici tek bod u dvoboju s pretposljednjom Istrom

08.04.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu odigrali utakmicu za pamćenje protiv pretposljednje Istre 1961 na Gradskom stadionu, a takav je na kraju bio i rezultat...

U siromašnom prvom poluvremenu dvoboj su kontrolirali gosti iz Pule, koji su imali dvije opasne situacije pred vratima Kotarskog. Najbliže pogotku bili su u finišu prvog dijela, kad je pogrešku Krizmanića gotovo iskoristio Dion Drena Beljo, no, njegov oštar udarac otišao je malo pored gola.

Beljo je ipak pronašao put do goričke mreže početkom nastavka, iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Musa Muhammed.

Nakon toga kao da je 'počela utakmica' i Toplakova momčad je krenula igrati.

Praktički u idućem napadu Kalik je ušao u kazneni prostor gostiju s desne strane, ali nije na petercu uspio pronaći svoje suigrače.

U protuudaru Žuto-zelenih Mišković je na drugoj strani travnjaka sjajno prošao svoje čuvare, njegov udarac odbija Kotarski, a s linije izbija Jovičić, koji spašava da ovaj dvoboj ode u potpuno neželjenom smjeru.

Toplak je pola sata prije kraja povukao prve poteze, izvadio je neprimjetne Stojanovskog i Atiemwena i uveo Cruza i Fruka, a ubrzo je Gorica došla do izjednačenja.

Keita je ubacio s lijeve strane, a na drugoj vratnici sjajno je glavom poentirao Josip Mitrović, ovog petka i najraspoloženiji igrač turopoljskog prvoligaša.

Bio mu je to prvi prvenstveni pogodak ove sezone!

Imali su Goričani do kraja susreta inicijativu, ali i ne previše prilika za preokret. Najbliže je zgoditku bio Caio da Cruz, koji se u sudačkoj nadoknadi izborio za jednu loptu, ali iz teške pozicije nije uspio ugroziti gostujućeg vratara Lučića i na semaforu je ostalo 1:1.



Sve u svemu, zaslužena je ovo bila podjela bodova. Toplak sigurno ne može biti pretjerano zadovoljan izvedbom svojih igrača, ali je rezultat ipak donekle  pozitivan, jer od njegovog dolaska Gorica u pet utakmica još nije izgubila.

U idućem kolu i njega i njegovu momčad čeka pravi izazov, kod Hajduka na Poljudu!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Podijeli