Novosti Sport Događanja

Za vikend najviše prebrzih, nevezanih i alkoholiziranih vozača: Rekorder u promilima zaustavljen u Šiljakovini

11.04.2022. / Maja Peranić

„Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ akcija je koju je PP Velika Gorica provela i u vikendu iza nas. Tom prilikom utvrđeno je ukupno 26 prometnih prekršaja, od toga čak 19 ciljanih tj. onih koji se odnose na uzročnike najtežih prometnih nesreća – vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina isl.

Zaustavljeno je 5 vozača koji su vozili utjecajem alkohola, evidentirana su 4 prekršaja nepropisne vožnje – brzina te 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, izvijestila je policija.

Najviše promila alkohola u krvi imao je 67-godišnji vozač zaustavljen u Šiljakovini gdje je napuhao 1,44 promila.

- 8. travnja 2022. godine 22,00 sati, muškarac starosti 67 godina upravljao je osobnim automobilom u mjestu Šiljakovina. Nadzorom kod raskrižja ulica Franje Ogulinca Selje i Ivana Šabana utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 1,44 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen iz prometa te mu je izdan Prekršajni nalog – izvijestili su iz policije.

Tijekom vikenda i u vrijeme provođenja akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.

Podijeli