Novosti Sport Događanja

Hrvatske nogometašice kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo igraju u Velikoj Gorici, u stožeru reprezentacije i Lukrecija Čurek!

12.04.2022. / Damir Žbulj

Nakon što je lani uoči Europskog prvenstva Velika Gorica bila domaćin utakmice Vatrenih, sada će na našem Gradskom stadionu igrati i ženska nogometna reprezentacija i to kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatske nogometašice su prije nekoliko dana slavile u Moldovi, pogotkom Elle Ljuštine, a sad će pokušati iznenaditi Rumunjsku, koja na ljestvici ima tri boda više i odigranu utakmicu manje.

“Ono što me posebno raduje jest činjenica da djevojke na okupljanja dolaze s velikim zadovoljstvom, želimo i u nadolazećem razdoblju nastaviti kontinuitet pozitivnog ozračja i da će se to u dogledno vrijeme odraziti i na dobrim rezultatima. Već se vide određeni pomaci, nastojat ćemo u svakoj novoj utakmici napraviti određeni iskorak“, poručio je izbornik Nenad Gračan prije okupljanja naših nogometašica.

Na Gračanovom popisu našle su se Doris Bačić (Sporting), Stephanie Bukovec (Split), Ana Filipović (Dinamo), Antonia Dulčić (Split), Ana Bartolović (Dinamo), Ana Jelenčić (Verona), Janja Čanjevac (Pomurje), Leonarda Balog (St. Pölten), Lucia Domazet (Split), Katarina Pranješ (Split), Maria Kunštek (Osijek), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Iva Landeka (Montpellier), Anela Lubina (Osijek), Fatjesa Gegollaj (Split), Ivana Kirilenko (Pomurje), Ella Ljuština (Grasshoppers), Helena Spajić (Dinamo), Kristina Marković (Grasshoppers), Ana Maria Marković (Grasshoppers), Andrea Glibo (Sturm), Lea Zdunić (Dinamo), Nika Petarić (Dinamo).

U stožeru reprezentacije bit će i naša Velikogoričanka Lukrecija Čurek, trenerica i igračica ŽRK Gorica, koja je u ožujku bila fizioterapeutkinja U-17 selekcije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Poljskoj, a sada se brine o zdravlju i naših A reprezentativki.

 

Utakmica Hrvatske i Rumunjske na Gradskom stadionu počinje u 17 sati, a naše djevojke zaslužuju i podršku s tribina u ovom važnom dvoboju! Ulaz je slobodan!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli