Novosti Sport Događanja

HNK GORICA I VATRENI ZA NOU: Uključite se u veliku humanitarnu aukciju dresova za malog junaka Nou Kokanovića iz Kuča

14.04.2022. / Damir Žbulj

Na službenoj Facebook stranici HNK Gorica krenula je humanitarna aukcija dresova pod nazivom 'HNK Gorica i Vatreni za Nou', a kompletan prihod od aukcija ići će za troškove liječenja malenog Noe Kokanovića iz Kuča, koji se trenutno nalazi u Acibadem klinici u Turskoj.

Na aukciji će biti četiri dresa hrvatskih reprezentativaca te jedan poseban dres HNK Gorice.

Prvi je potpisani reprezentativni dres hrabrog srca slavonske ravnice Domagoja Vide, a drugi bijeli retro dres Gorice s potpisima svih igrača HNK Gorica.

Početna cijena za svaki je 3.000,00 kuna.

Aukcija traje do subote u 20 sati, a sva novčana sredstva uplaćuju se na račun Noe Kokanovića.

Noa je rođen kao zdravo dijete, no šestog dana dobio je sepsu i meningitis uzrokovan bakterijom. Tijekom pregleda u bolnici otkriven mu je šum na srcu, žutica i adeno virus. Maleni Noa jedini je u Hrvatskoj, a peti u svijetu s recidivima meningitisa istim uzročnikom.

NOA I BORBA S DIJAGNOZAMA

Proživio je reanimaciju, a zbog hidrocefalusa i epilepsije bio je u induciranoj komi s malim šansama da preživi. Nakon ugrađene VP drenaže, terapija i brojnih operacija, uz saznanje da je ima oštećenje lijevog slušnog kanala, poremećaj senzorike, motorike i epilepsiju te da je slijep, Noa traži put do ozdravljenja u Turskoj i moli za našu pomoć.

"Zovem se Noa Kokanović, rođen sam 5. siječnja 2021. kao zdravo dijete u terminu. Šesti dan života dobio sam sepsu i meningitis uzrokovan bakterijom. Tijekom pregleda otkrili su mi šum na srcu, žuticu i adeno virus te sam proveo tri tjedna na intenzivnoj.

Otpušten sam kući, no bolest mi se vratila osmi dan i tu počinje moja borba za život po drugi puta.

Jedini sam u Hrvatskoj, a peti u svijetu s recidivima meningitisa istim uzročnikom.

Istu noć su me reanimirali i stavili na respirator jer nisam mogao disati sam, dobio sam hidrocefalus i epilepsiju, liječnici nisu mogli zaustaviti napadaje te su me stavili u induciranu komu i imao sam jako male šanse da preživim. Komore u glavi su mi bile 49.5 te sam zbog toga dobivao 600 grama u danu.

Postavljena mi je vanjska drenaža koja nije smanjila pritisak u glavi.

9. ožujka sam operiran i postavljena mi je VP drenaža (ugradnja pumpice u glavu), a 6. travnja završavam na Hitnoj, gdje se jasno vidi da su komore i dalje iste. Kako drenaža nije funkcionirala, 18. travnja ponovno sam operiran, izvađena je pumpica i postavljena druga, s tlakom.

Oporavljam se i obavljam preglede na kojima saznajem da sam slijep, da imam oštećenje lijevog slušnog kanala, poremećaj senzorike, motorike i epilepsiju te krećem na terapije.

8. prosinca opet plačem i izvijam se, vrh pumpice mi se upiknuo u mozak. Ponovno se vraćam na hitnu nakon šest sati neutješnog plača, a dva dana poslije sam opet operiran. Kompletan VP sustav je izvađen, bušena je lubanja s druge strane te stavljena nova VP drenaža. Umoran i izmučen, s kilom manje, otpušten sam kući.

Ponovno krećem na preglede i terapije.

Dragi ljudi moja majka Marija (Mama Kokanović) dušu je ostavila po bolnicama, vukla doktore za rukav i bila uporna u tome da ozdravim i da moje stanje shvate ozbiljno. Slala je papire na sto strana, bolnicu po bolnicu prolazila sa mnom, ali pomaka nije bilo.

Pronašla je spas u klinici "Acibadem" u Turskoj te prikuplja novac za moje liječenje. Odgovor iz Turske je bio pozitivan i ja vas molim da nam pomognete da ozdravim.

Svaka kuna je dobrodošla jer liječenje će trajati i zahtijevati puno novaca. Otvorili smo račune u PBZ banci na moje ime i ja vas molim da mi pomognete...

Vaš junak Noa"

 

 

PRAVILA AUKCIJE:
• Sve aukcije pod nazivom „HNK Gorica i Vatreni za Nou“ provodi HNK Gorica na svojoj službenoj Facebook stranici
• U aukcijama mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe
• Mogu sudjelovati samo pravi profili i punoljetne osobe
• Aukcija svakog dresa počinje u 20 sati i završava tri dana kasnije, u 20 sati, a sljedeća počinje dan nakon završetka prethodne (izuzetak je Uskrs).
• najveća ponuda u predviđenom vremenskom roku odnosi pobjedu
• Na Uskrs, 17. travnja neće se provoditi aukcija
• U slučaju dvije jednake ponude, administrator može odrediti dodatnih pola sata za pripetavanje
• Sva novčana sredstva od aukcija uplaćuju se isključivo na račun Noe Kokanovića (Tekući račun u kunama HR6123400093235801858; Devizni račun HR1723400093235801874), a pod opis plaćanja upisujete: „AUKCIJA ZA NOU“
• Nakon uplate potrebno je poslati potvrdu o uplati mailom na press@hnk-gorica.hr

 


Tekući račun u kunama

HR6123400093235801858

Devizni račun

HR1723400093235801874

Swift kod za uplate iz inozemstva

PBZGHR2X

Podijeli