Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Gromovi u Gradskoj sportskoj dvorani

20.04.2022. / Damir Žbulj

Rukometaše Gorice u srijedu od 18 sati čeka veliki okršaj s hrvatskim viceprvakom Nexeom, odlično posloženom ekipom koja ove sezone planira napasti trofej prvaka Hrvatske!


Jedini ovosezonski poraz u Ligi za prvaka Našičani su iznenađujuće doživjeli u Sesvetama, ali su zato uspjeli dobiti PPD Zagreb pred svojim navijačima pa su Gromovi pokazali kako su zaista ove sezone spremni za velike stvari.

Dokazuje to i njihov ovosezonski europski put, jer su uspjeli dogurati do četvrtfinala EHF Europske lige.

"Sigurno je to  jedno od težih gostovanja u Premijerki, poglavito sada u doigravanju. Znamo njihove kvalitete, ali mislim da moramo prije svega razmišljati o svojoj igri, imati kvalitetan pristup i prikazati želju i htijenje, baš kao što smo to odlično radili u prošlim utakmicama. Pred nama je ponovno žestok ritam odigravanja utakmica svaka tri dana, trebat će biti mudar, zadržati svježinu, a u isto vrijeme biti odlučan. Nadam se da će nas u ovoj konačnici zaobići ozljede, jer bit će nam potrebni svi igrači," najavio je utakmicu trener Nexea Branko Tamše.

Bit će ovo odgođeni dvoboj šestog kola Lige za prvaka, a upravo zbog njihovih europskih obveza Gorica je i u veljači izašla u susret Nexeu pa su zamijenjena domaćinstva. Prva utakmica odigrana je u Našicama, a ekipa Andrije Nikolića tada je pružila solidan otpor favoriziranom protivniku. 

"Znali smo da su igrači Nexea umorni, ali nismo niti mi bili u boljoj situaciji, jer smo igrali Kup, a imamo nešto skraćeni 'roster'. Znali smo da su odlična momčad i da će ih teško itko pobijediti, ali smo se borili i gotovo smo priredili iznenađenje. Nedostajalo je na kraju malo snage i koncentracije. Bili smo rasterećeni, ali nismo imali 'bijelu zastavu'. Nadam se da će biti još dosta ovakvih naših predstava," komentirao je prošli okršaj ovih klubova strateg Gorice, koji se nada kako će još jednom njegova momčad prikazati dobru partiju.

Nada se sigurno i dolasku gledatelja u Gradsku sportsku dvoranu od 18 sati, jer ovaj rukometni spektakl zaista se isplati pogledati.

Za sve one koji neće biti u mogućnosti doći na tribinu osiguran je i prijenos uživo na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

 

LIGA ZA PRAKA, Paket24 Premijer liga
1.        PPD Zagreb    7    6    0    1    237:170    12    
2.        Nexe    6    5    0    1    194:148    10    
3.        Sesvete    7    4    1    2    214:193    9    
4.        HRK Gorica    6    2    1    3    164:174    5    
5.        Poreč    7    1    0    6    146:205    2    
6.        Varaždin 1930    7    1    0    6    170:235    2

Podijeli