Novosti Sport Događanja

Dinamo stiže u grad: Toplak u slavljeničkom raspoloženju, ima 'dobru vibru' i misli da će Gorica biti 'opak' protivnik Plavima

23.04.2022. / Damir Žbulj

Nema veće utakmice u Velikoj Gorici nego kad na Gradski stadion dolazi Dinamo! Tako će biti i ove nedjelje od 19.05 sati, kad će turopoljski prvoligaš još jednom pokušati po prvi puta dobiti hrvatskog prvaka!

Najbliže je, prije gotovo dvije godine, bio Valdas Dambrauskas, koji je s Goricom uspio uzeti bod, no, bilo je dosta utakmica u kojima su Plavi 'opasno živjeli' i u kojima su do slavlja dolazili u posljednjim trenucima susreta ili nevjerojatnim i bizarnim golovima.

Ipak, svaka nova utakmica nova je prilika i Samir Toplak vjeruje kako baš ove nedjelje Goričani mogu do povijesnog rezultata...

"U dobrom smo raspoloženju, bez obzira na probleme koje imamo u kadru. Krpamo se već neko vrijeme, ali nismo pod nekim pritiskom da bismo sad morali 'kukati'. Izvlačimo maksimum iz kadra, mislim da ćemo opet biti dobri, hrabri i odlučniji nego što smo bili u Splitu. Protiv Hajduka smo prvo poluvrijeme 'prespavali', a drugo smo bili jako dobri do završnici, tamo nam je nedostajalo malo odlučnosti. Napravili smo neke preinake u sastavu, dobro smo radili kroz tjedan i mislim kako ćemo to pokazati protiv Dinama," najavio je Toplak, koji u subotu slavi 52. rođendan.

Pobjeda nad Dinamom bila bi mu jedan od dražih poklona!

Burno je bilo u Maksimirskoj 128 ovih dana. Nakon poraza u najvećem derbiju na Poljudu došlo je do smjene trenera, umjesto Željka Kopića instaliran je Ante Čačić i gosti iz Zagreba bit će dodatno motivirani na ulasku u završnicu borbe za naslov prvaka. Plavi su i dalje prvi na ljestvici, s dva boda više od Osijeka i četiri ispred Hajduka.

"Očekujem drugačiji Dinamo nego što je bio do sada, očekujem novu energiju, koja dođe s promjenom trenera. Izuzetno cijenim kolegu Čačića, kao čovjeka i trenera, ali mi se apsolutno nećemo baviti njima i njihovim problemima, to nema smisla. Bitno je kako ćemo se mi postaviti, radimo na našoj taktici i pristupu i tijekom utakmice ćemo se prilagođavati njima. Nema tu nekih nepoznanica, znamo koje imaju igrače i kako mogu igrati," dodao je strateg Gorice pa naglasio:

"Ovo je jedna od lakših utakmica za trenere, što se motivacije tiče. Dolazi nam prvak i lider prvenstva i vjerujem da će motiv biti velik, bit će puno ljudi i svakom igraču neće biti problem pružiti partiju iznad svog maksimuma."

"Pokušavamo na sve moguće načine sakriti svoje nedostatke i maksimalno se taktički pripremiti kako bismo iskoristili njihove slabosti."

Gorica je pod Toplakom pobijedila Hrvatski dragovoljac, uzela bod u Osijeku, nadigrala Rijeku i Šibenik, remizirala s Istrom i izgubila od Hajduka u prošlom kolu.

"Uvjeren sam da možemo odigrati dobro i da možemo dobiti. Imam dobru 'vibru', igrači mi djeluju dobro na treninzima i mislim da ćemo biti 'opak' protivnik Dinamu."

S druge strane, Ante Čačić ima zadaću u posljednjih pet kola osigurati novu titulu Dinamu i 'uništit' snove navijača Osijeka i Hajduka. Gorica ima važnu ulogu u toj borbi za vrh, u prošlom kolu je gostovala na Poljudu, sad igra s Dinamom, a u posljednjem kolu na Gradski stadion stiže Osijek.

"Neka oni brinu svoje brige, mi brinemo svoje. Nitko nije pitao kako je u Gorici kad je bila u seriji sedam poraza. Igramo za sebe, bio sam izuzetno motiviran u Splitu i bit ću i sada protiv Dinama, a bit će i igrači," zaključio je Toplak.

Trener hrvatskog prvaka svjestan je da njegovu momčad u Velikoj Gorici ne čeka lagan posao: "Zatekao sam momčad na prvom mjestu, imam privilegij nastojati sačuvati postojeću poziciju i ostvariti cilj, osvojiti prvenstvo. Pred nama je pet utakmica, imperativ je u svakoj biti što je moguće bodovno učinkovitiji. Prva je na redu Gorica, momčad koja je svakom u ligi bila tvrd orah, imali su i oni svojih turbulencija, ali u zadnje vrijeme su se stabilizirali s trenerom Samirom Toplakom. Sigurno je da imamo respekt prema njima, ali držim da mi imamo kvalitetu na koju se moramo usredotočiti i u svakoj utakmici je prezentirati."

"Sve bismo to bi trebali pretvoriti u dodatni motiv. Igramo protiv dobrog, čvrstog suparnika u utakmici u kojoj trebamo dati svoj maksimum," najavili su iz Dinama.

Ulaznice za nedjeljnu praznik nogometa po cijeni već od 40 kuna možete kupiti još danas. Na dan utakmice cijene će biti od 50 do 80 kuna! Ulaznice možete kupiti i online na ulaznice.hr, u Tisak media poslovnicama ili putem Aircash aplikacije.

U prvoj utakmici 32. kola HT Prve lige Hrvatski dragovoljac je s 3:1 dobio Šibenik, u subotu igraju Istra i Lokomotiva te Rijeka i Osijek, dok će u nedjelju još Hajduk gostovati u Koprivnici kod Slaven Belupa.


 





Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli