Novosti Sport Događanja

Dora Krsnik i Hrvatice pred utakmicom odluke: Naš forte je obrana!

23.04.2022. / Damir Žbulj

Hrvatske rukometašice u nedjelju u 18 sati u Poreču igraju ključnu utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo. Izabranice Nenada Šoštarića ugostit će Češku, ekipu koju su u ovim kvalifikacijama već svladale, no, sada je situacija malo drugačija.

Čehinje su opasne protivnice, prije nekoliko dana pobijedile su i francusku i Hrvaticama neće biti lako.

Dobroj utakmici nada se i naša Velikogoričanka Dora Krsnik, koja je u pobjedi protiv Ukrajine zaradila jedan ozbiljan udarac i još uvijek nije 100 posto zdrava za nedjeljni okršaj u Žatici.

Njen izostanak bio bi velik udarac za obranu hrvatske reprezentacije.

"Imali smo slobodan dan nakon utakmice u Grazu da se odmorimo i mislim da smo spremne za ovu utakmicu, koja nam odlučuje o svemu! Naravno da ćemo dati svoj maksimum," naglasila je naša sugrađanka, koja će sigurno 'stisnuti zube', ako će biti u mogućnosti zaigrati.



U prvom susretu s Češkom u Zlinu Hrvatska je pobijedila 26:24, a Dora je u slavlje ugradila čak šest golova.

"Iznenadila nas je ta pobjeda, ali pogledale smo utakmicu i Francuska je bila ta ekipa koja nije igrala dobro, a Češka je igrala bolje nego protiv nas. Čehinje su vrhunska ekipa, imaju odličnu vratarku, brza krila, dobre pivote i stvarno su pokrivene na svim pozicijama."

"Naš forte je naša obrana! Probat ćemo primiti što manje golova, a u napadu ćemo valjda zabiti nešto," kroz šalu je dodala pa pozvala navijače:

"Veselimo se igrati u ovoj lijepoj dvorani u Poreču, pred punim tribinama i nadam se da će nas voditi do pobjede!"



Hrvatska je do sada bila je na 11. europskih smotri, a bronca iz 2020. godine još uvijek sjaji poput zlata. Nema sumnje da će naše rukometašice sve napraviti što je u njihovoj moći da odu u Sloveniju, Crnu Goru ili Sjevernu Makedoniju i kako će zaslužiti priliku da brane tu medalju.

Okršaj s Češkom je 60. utakmica u kvalifikacijama za Europske prvenstva, nadajmo se da će biti i 40 pobjeda Hrvatske!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Foto: Jozo Cabraja / kolektiff)

Podijeli