Novosti Sport Događanja

[FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske

25.04.2022. / Damir Žbulj

Samobor je bio domaćin prvenstva Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama, uz još jedan sjajan nastup Karate kluba Velika Gorica.

Ostvareni su odlični rezultati, osvojeno je pet brončanih medalja i Velika Gorica je pokazala kako je i dalje u samom vrhu hrvatskog karatea!

"Praktički se s gotovo svakog državnog prvenstva, u svim uzrastima, u posljednjih nekoliko godina vraćamo s nekoliko medalja, što znači da imamo dobar sustav i da nema 'rupa' u generacijama, a to je u našem sportu iznimno teško," javio nam je čelnik kluba Ranko Živković pa dodao:

"Prvenstvo je organizirao Karate savez Zagrebačke županije te smo pripomogli u organizaciji!"

Nastupilo je 14 karatistica i karatista u 15 kategorija...

"Iznimno nas veseli broj medalja, iako ostaje žal za finalima. Ove godine smo imali tu nesreću da smo od pet polufinala imali pet poraza, a neki su po kvaliteti i trebali doći do finala!"

"Velika većina naših natjecatelja i natjecateljica su ulazna godina uzrasta u kojem su nastupali, a nekolicina njih se s 13 godina natjecala s kadetima, starijima godinu ili čak dvije," istaknuo je Živković.

"Iznimno smo zadovoljni i nastupima, borbama, jer je konkurencija bila itekako jaka i kvalitetom i kvantitetom. Isto tako smo presretni da je u karateu svake godine konkurencija sve veća, što znači da karate kao sport jako napreduje, kako u Hrvatskoj tako i u drugim zemljama!"



Iz Karate kluba Velika Gorica posebno su istaknuli uspjehe Katje Braice i Eme Filković, jer su se borile u teškoj kategoriji kadetkinja koja je iznimno kvalitetna. Obje natjecateljice su do bronce došle nakon pet borbi sa samo jednim porazom.

Katja i Ema su bile brončane u kategoriji do 54 kilograma.

Lucija Kirinić je nastupila i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji. Među kadetkinjama (-47kg) je nakon dvije pobjede, poraza u trećem kolu i repasažu osvojila sedmo mjesto, ali je u starijem uzrastu juniorki (-48kg) osvojila broncu!

Brončani je bio i Matej Vuković među juniorima u kategoriji do 76 kilograma, dok je Petar Orešković broncu zaslužio u U21 konkurenciji do 60 kilograma.

"Matej je odlično doradio sve četiri borbe, no, nažalost je tijesno izgubio polufinale i tako je ostao bez borbe za naslov prvaka. U borbi za broncu je bio uvjerljiv! Petar je imao gotovo iste konkurente kao i nedavno na seniorskom prvenstvu Hrvatske i u meču za broncu je porazi seniorskog viceprvaka Hrvatske," pojasnio je Živković.

U Samoboru su još nastupili i Luka Tačković (kadeti -63kg), koji je poražen u trećem kolu, Noel Jeromić (kadeti -63kg), koji je također poražen u trećem kolu, a izgubio je i u repasažu.

Nikola Huzjak (kadeti -63kg) je izgubio u prvom kolu, Matea Kordić (kadetkinje -54kg) je poražena u trećem kolu, dok je nakon tri kola u repasažu zaustavljena i Magdalena Stipić (kadetkinje -54kg).

U istoj kategoriji je Lucija Galić izgubila u prvom nastupu, Vita Kučan (kadetkinje -47kg) poražena je u drugom kolu, dok je junior Filip Kaurin (-68kg) izgubio u prvom kolu.

Marin Ćosić je u U21 konkurenciji, u kategoriji +84kg, poražen u prvom kolu i kasnije u repasažu.

"Iznimno nas vesele ovakvi rezultati, jer je većina njih u borbama bila dominantna, ali su na kraju izgubili zbog neiskustva, zbog kazni. Također, većina natjecatelja su tek ulazna godišta tako da jedva čekamo iduće prvenstvo Hrvatske na kojem s pravom očekujemo odlične rezultate," zaključio je čelnik Karate kluba Velika Gorica.

Galerija slika

[FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske [FOTO] Katja Braica, Ema Filković, Lucija Kirinić, Matej Vuković i Petar Orešković brončani na karate prvenstvu Hrvatske

Podijeli